Fără Klaus Iohannis și această politică de atacare permanentă a PSD, PNL era undeva la 10 – 12%. Consultantul politic, Miron Mitrea, crede că ceea ce face Klaus Iohannis este cu precizie ce trebuie să facă un președinte de partid pentru a l conduce spre victorie. Miron Mitrea spune că PNL ar putea să iasă în cele din urmă pe primul loc, chiar dacă, acum, în sondajele în house, PSD conduce, pentru că frica de infectare face ca cei determinați să vină la vot să fie din ce în ce mai puțini. Ieșirea lui Nicușor Dan în favoarea PNL ar putea aduce un procent important de la USRPLUS la PNL, chiar dacă Miron Mitrea l a numit pe Primarul Bucureștilor anti politician, puțin uimit și pus pe gânduri că poate tocmai din acest motiv ar putea fi iubit de populație. Lovitura de la președintele fondator, dar și scandalurile nesfârșite, conflictele cu toată lumea și contestările interne au afectat puternic USRPLUS și, în realitate, campania electorală s a dus pe voturile anti PSD.
PNL a greșit cu închiderea piețelor și s a afundat mai mult în greșeală prin deschiderea lor, dar garantează că nu va fi lockdown, când nu se poate fără. Despre erorile PSD, Miron Mitrea a remarcat cum PSD insistă să facă lucrurile la fel și să obțină rezultate diferite în regiunea Ardealului. De asemenea, social democrații nu s au ocupat nici de alte zone vulnerabile, cum ar fi Iași sau Constanța.
Singurul politician care are o idee clara este Traian Băsescu și lupta se duce pentru a se  face o majoritate – PNL,, PMP, UDMR și minorități – pentru care partidul lui Traian Băsescu trebuie să rupă de la USR suficiente voturi, mai ajutat de alții, mai ajutat de soft.
În cele din urmă, Miron Mitrea a atras atenția că principala bătălie a acestei campanii este pentru cine va fi premier, iar Ludovic Orban pleacă cu prima șansă.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentVINERI, Ora 18:00 – Culisele statului paralel: Povestea privatizării Petrom
Articolul următorVicepreședintele USR: ”Au apărut găuri în centura inaugurată de Iohannis și Orban, mașini și-au spart jantele”