Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, declară că este “inadmisibil” ca primarul general, Gabriela Firea, să ameninţe consilierii că îi dă în judecată dacă nu rezolvă problema banilor pe care Primăria îi datorează familiei Constanda.

Potrivit lui Nicuşor Dan, PMB ar fi trebuit să dea aceşti bani încă din vara anului trecut.

“Este inadmisibil ca primarul general şi directorul direcţiei juridice să ameninţe consilierii pe incompetenţa lor. Primarul nostru ameninţă consilierii, cu judecata chiar, dacă nu rezolvă problema banilor pe care Primăria are să îi dea lui Constanda. Banii ăştia trebuia să-i dea încă din vara lui 2019. Deci, Primăria a avut un an de zile să rezolve această chestiune, să eşaloneze cu Constanda aceste plăţi sau să facă o expertiză ca să dea la schimb acest teren. Nu a făcut nimic. Exact cum a făcut în urmă cu patru luni, când s-a pomenit Primăria Capitalei deodată că i-a expirat contractul cu gropile de gunoi. Şi ce au făcut? Au dat o hotărâre de Consiliu, prin care au spus: Primării de sector, descurcaţi-vă! Faceţi voi contract cu gropile de gunoi”, a precizat Nicuşor Dan, întrebat despre acest subiect la o conferinţă de presă pe tema parcărilor de tip “Park & Ride” din Capitală, conform agerpres.ro.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, din nou, în şedinţa de îndată de miercuri, proiectul de hotărâre privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda, primarul general, Gabriela Firea, atrăgând atenţia asupra pericolului închiderii conturilor municipalităţii.

“Situaţia este foarte dificilă, (…) suntem notificaţi că pe data de 3 august conturile Primăriei Capitalei vor fi blocate în totalitate, nu vom mai putea face plăţi nici pentru domeniul medical, nici pentru domeniul social, nici pentru subvenţii la transportul public, la termoficare şi nici în celelalte domenii de activitate”, a declarat Firea înainte de votarea proiectului.

 
 
Articolul precedentTomac pune piciorul în prag: PMP nu a fost invitat în Alianța pentru București pentru că USR se opune
Articolul următorCozmin Gușă: Vasile Dîncu va fi numit președintele Consiliului Național al PSD