Președintele grupului USR PLUS din Camera Deputaților, Ionuț Moșteanu, acuză PSD-ul că deși avut 14 miniștri ai Sănătății îi cere demisia lui Vlad Voiculescu după incendiul de la Matei Balș.

„Condoleanțe familiilor victimelor din incendiul de la Matei Balș. O nouă tragedie se întâmplă într-un spital românesc, la doar câteva luni de la incendiul din secția ATI de la Piatra Neamț. Sistemul de sănătate, construirea de noi spitale, trebuie să devină prioritatea 0 în România. Nu mai putem să privim neputincioși cum apropiații noștri intră într-un spital cu o boală, dar, din cauza condițiilor insalubre, pleacă cu alta.

Vedem zilele astea și cum se încearcă instrumentalizarea politică a acestei tragedii de către chiar autorii morali. Vlad Voiculescu este ținta unor atacuri disperate, dinainte de tragedia de la Matei Balș. A ieșit Marcel Ciolacu, liderul PSD, să ne spună că prima moțiune simplă va fi împotriva Ministrului Sănătății. Ei, PSD-iștii care au avut 14 miniștri ai Sănătății din cei 26, după `89. PSD-iștii care au căpușat sistemul de sănătate cu manageri de spitale corupți și incompetenți, apropiați ai baronilor. Cei care au câștigat alegerile în 2016 cu promisiunea mincinoasă a 8 spitale regionale, dar au cheltuit milioane de euro pe machete 3D, în timp ce suntem nevoiți să ne tratăm în spitale în paragină, pline de mucegai. Ei îl acuză pe Vlad Voiculescu că nu a reformat într-o lună sistemul de sănătate ruinat de ei în 30 ani.

Vă aștept în Parlament, la moțiunea simplă, să vorbim despre sistemul de sănătate. De managerul Matei Balș timp de 20 ani, astăzi senator PSD, Streinu Cercel, și de achizițiile directe de la Balș în valoare de 20 milioane lei doar în perioada 2018-2020. Ori de Sorina Pintea, fostul Ministru al Sănătății, prinsă în flagrant primind mită chiar în plină pandemie. USR PLUS și-a asumat reformarea sistemului de sănătate și asta vom face, indiferent de presiunile celor care își pierd privilegiile. Pentru prima dată, în România se vor construi spitale moderne, nu doar machete și planuri pe hârtie. Avem patru ani la dispoziție să reformăm din temelii sistemul de sănătate. E o muncă grea, dar o vom face”, a scris Ionuț Moșteanu pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentSondaj de ultimă oră: Președintele Klaus Iohannis este cel mai popular politician din România, urmat de Nicușor Dan
Articolul următorSenatul şi Camera Deputaţilor încep astăzi prima sesiune ordinară a anului