Preşedintele USR Bucureşti Vlad Voiculescu atrage atenţia cu privire la faptul că avocaţii companiei Romprest au solicitat audierea ca martor liberalul Dan Podaru că nu intră în atribuţiile unui consilier local să devină apărătorul unei firme private. El a adăugat că speră ca PNL să ia măsuri în legătură cu Podaru, în condiţiile în care acesta a avut „multiple poziţii vădite în favoarea Romprest”, iar suspiciunea rezonabilă se transformă deja într-un conflict de interese.

Voiculescu spune că a colaborat cu PNL deși nu ar fi trebuit să aibă deloc încredere în liberali

„Ca preşedinte al USR Bucureşti, în ciuda unei istorii personale care ar îndreptăţi pe oricine să aibă zero încredere în PNL, am ales să respect votul bucureştenilor şi să am o colaborare constructivă cu preşedintele PNL Bucureşti Ciprian Ciucu cât şi un dialog constructiv cu preşedintele PNL Sector 1 Sebastian Burduja. Semnalez însă un lucru grav care se întâmplă astăzi în procesul în care Primăria Sectorului 1 condusă de Clotilde Armand a cerut rezilierea contractului cu operatorul de salubrizare Romprest. Astăzi la ora 15.00 la Tribunalul Bucureşti, avocaţii companiei Romprest au solicitat audierea ca martor a unuia dintre consilierii locali ai PNL Sector 1 ! Nu agreez acuzaţiile aruncate pauşal asupra unui întreg partid, dar cu siguranţă nu este în atribuţiile unui consilier local să devină apărătorul unei firme private”, a scris Vlad Voiculescu, miercuri pe Facebook.

El a adăugat că „având în vedere că acelaşi domn Dan Podaru – consilier PNL Sector 1 – a avut în mod repetat în Consiliul Local S1 multiple poziţii vădite în favoarea Romprest, o suspiciune rezonabilă se transformă într-un conflict de interese pe care îl semnalez public şi faţă de care sper că partidul din care face parte va acţiona, dacă nu vrea să fie de-a dreptul apărătorul intereselor Romprest (şi nu ale cetăţenilor) în Bucureşti”.

De asemenea, primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a solicitat liderilor PNL Sector 1 şi PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi Ciprian Ciucu, să îl revoce din funcţia de consilier local pe Dan Podaru, după ce liberalul a anunţat că îi va depune o plângere penală edilului. Ea motivează că Podaru este chemat în instanţa ca martor, la solicitarea avocaţilor Romprest, în procesul pe care administraţia locală îl are cu această companie. Armand mai spune că acel „contract păgubos cu Romprest” a prejudiciat locuitorii sectorului cu 200 milioane euro, fapt pentru care PNL şi PSD.

Consilierul local PNL Sector 1 Dan Podaru a anunţat că va depune o plângere penală împotriva primarului Clotilde Armand, deoarece ea a făcut afirmaţii calomnioase şi denigratoare atunci când l-a acuzat de conflict de interese, fiindcă se implică în procesul prin care autoritatea locală cere rezilierea contractului cu Romprest.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentClotilde Armand: Cer public președintelui PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, și președintelui PNL București, Ciprian Ciucu, ca aleșii PNL să nu se implice în acest proces
Articolul următorMaia Sandu, declarații după întâlnirea cu Klaus Iohannis la Cotroceni: “Sângele apă nu se face! Suntem tot mai aproape de România”