Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, le cere liberalilor să-l revoce din funcție pe consilierul local Dan Podaru, pe care îl acuză că este apărătorul firmei Romprest.

”Un lucru grav se întâmplă astăzi în procesul în care cerem rezilierea contractului cu operatorul de salubrizare, la ora 15.00 este un termen important la Tribunalul București. Judecătorii urmează să audieze ca martor un consilier local PNL, la solicitarea avocaților Romprest. Da, ați auzit bine, un ales local -care este foarte vocal când se discută despre bugetul pentru salubrizare sau despre rezilierea contractului- este chemat să susțină cauza operatorului de salubritate.

Cer public președintelui PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, și președintelui PNL București, Ciprian Ciucu, ca aleșii PNL să nu se implice în acest proces și să-l revoce din funcția de consilier local pe Dan Podaru. Un ales local trebuie să vegheze la cheltuirea corectă a banilor publici, nu să devină apărătorul unei firme private, ceea ce face acest consilier este un conflict de interese uriaș.

Contractul păgubos cu Romprest, semnat pe timpul lui Andrei Chiliman (PNL) și modificat în mandatul lui Dan Tudorache (PSD), a adus locuitorilor din Sectorul 1 un prejudiciu de 200 milioane euro, potrivit DNA. Din punct de vedere moral, PNL și PSD trebuie să se abțină când este vorba de acest contract, să susțină interesul comunității locale și nu al unei companii controlate prin off-shore-uri. Am văzut că în ultima perioadă se agită și au intensificat campania mediatică negativă împotriva mea, în contextul discutării proiectului de buget al Sectorului 1”, scrie Clotilde Armand.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDan Barna despre scandalul Bâstroe: ”Este o componentă de dezinformare, în egală măsură, şi de aceea citiţi cu atenţie şi nu plecaţi pe fentă”
Articolul următorPreşedintele USR Bucureşti Vlad Voiculescu: Semnalez însă un lucru grav care se întâmplă astăzi