Primarul Capitalei Nicușor Dan a exclus carantinarea Bucureștiului, precizând că poate fi impusă carantinarea zonală.

„Nu luăm în calcul în acest moment carantinarea Bucureștiului”, a precizat Nicușor Dan, care a vorbit despre carantinarea pe străzi și cartiere.

„Ministerul Sănătății a implementat sau este în curs de implementare sistemul informatic care prezintă localizarea persoanelor infectate în timp real. Acest sistem mai are trei – patru zile până la momentul în care va fi complet funcțional. Dacă în urma acelui sistem o să vedem străzi sau o mare aglomerație sau mai multe străzi, putem lua decizia de carantinare locală”, a spus Dan.

Întrebat cum va face tehnic carantinarea unei anumite zone, edilul a răspuns: „Eu cred că putem să luăm măsura, pentru că avem un efectiv de 1.500 de oameni alocați pentru această chestiune pe tot ce înseamnă ordine publică”.

Nicușor Dan a adăugat că nu se pune problema carantinării unui sector întreg.

Întrebat, din nou, cum se poate împiedica circulația persoanelor, Nicușor Dan a spus că „e o chestiune pe care o să implementeze Poliția națională, Jandarmeria și Poliția locală, știu să facă asta”.

Totodată, premierul Orban a subliniat că verificarea cetățenilor, dacă o astfel de măsură va fi luată, trebuie efectuată de oamenii legii nu de administrație.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCum stau partidele în cel mai recent sondaj de opinie, realizat la comanda PMP
Articolul următorDoctoratul lui Florian Coldea, o singură lucrare, trei controverse. Cum și unde a dispărut – VIDEO