Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat, marţi, că nu înţelege de ce Guvernul a decis “să intre” peste autorităţile locale prin ordonanţa propusă pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

“Eu nu înţeleg de ce Guvernul a decis să intre peste bugetele autorităţilor locale în acest fel. Sunt colegi care au proiecte pe PNRR în care îşi consolidează diverse clădiri şi trebuie să-şi mute activitatea altundeva. Ce o să facă? O să-şi ia chirie. Aceste chirii intră pe bunuri şi servicii pe care le-au bugetat şi acum vor trebui să facă reduceri bugetare. Sunt alţi colegi de la Timişoara, de exemplu, unde avem Capitala Culturală Europeană şi sunt foarte multe proiecte tot pe bunuri şi servicii. Deci, din punctul meu de vedere, această ordonanţă a fost făcută pe genunchi şi să sperăm că se mai actualizează, acum, cât este în transparenţă”, a afirmat Mihaiu, la Parlament.

El a adăugat, totodată, că Guvernul este cel care a decis majorarea salariului minim brut, iar salariile din primărie sunt calculate în baza acestuia.

“Noi am făcut şi restructurări. Este important de spus – Primăria Sectorului 2 a redus numărul de posturi în acest mandat şi chiar luna trecută am votat o restructurare/reorganizare a DGASPC, din care am redus 200 de posturi. Nu va conta acest lucru, evident, pentru că ordonanţa (…) se uită pauşal şi zice: ‘Cât ai tu bugetul acum? Mai taie încă 10%’. Nu contează că faţă de anul trecut noi am scăzut deja. Deci, din punctul meu de vedere, este o ordonanţă făcută pe genunchi şi, mai rău de atât, nu se reduc sumele care vin la Primărie. Sumele care vin către Primărie de la bugetul consolidat rămân aceleaşi. Deci, ei n-au făcut o economie de acolo, doar obligă autorităţile locale să-şi reorganizeze activitatea după nişte criterii pe care nu le înţelege nimeni”, a explicat Radu Mihaiu. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCARAVANA ANTIMAFIA – Anca Alexandrescu descinde, joi, în Gorj – județul care a devenit ținta gigantului austriac OMV. Joi, ora 18:00, pe Realitatea PLUS
Articolul următorNicuşor Dan: Gradul de încredere pe care îl am în acest moment este unul mulţumitor. PSD are un candidat şi mă miră cota de încredere pe care o are Gabriela Firea