Senatorul USR PLUS Cristi Berea susţine că se va afla, mai devreme sau mai târziu, “preţul trădării” consilierului USR PLUS Cezar Baciu pentru votul favorabil la bugetul Iaşiului, el avertizându-l pe edilul Mihai Chirica că formaţiunea nu va închide ochii la şmecheriile din Primărie.

Cristi Berea afirmă, într-un comunicat de presă, că primarul Mihai Chirica a obţinut o victorie de moment, după ce a găsit un punct slab al echipei de consilieri USR PLUS.

“A căutat un punct slab al echipei şi se pare că l-a găsit în persoana lui Cezar Baciu. Nu vreau să fac referire nici la motivele care l-au făcut pe acesta să voteze bugetul, nici la promisiunile pe care i le-au făcut cei din PNL şi nici la fel de fel de potenţiale foloase materiale, cum am auzit că se vehiculează. Mai devreme sau mai târziu vom afla preţul trădării”, susţine senatorul USR PLUS Cristi Berea, citat de news.ro.

El consideră că bugetul local, în forma votată în Consiliul Local, amână cu un an dezvoltarea Iaşiului.

Cristi Berea afirmă că, la insistenţele USR PLUS, unele “monstruozităţi” propuse de PNL şi PSD nu se mai regăsesc în buget.

“Chirica să nu creadă că dacă şi-a trecut bugetul noi vom sta deoparte şi că vom închide ochii la şmecheriile din Primărie. Lupta pentru Iaşi este la început. Vom continua să susţinem transparentizarea contractelor primăriei, cum vom continua să susţinem organizarea de concursuri pe bune în administraţia locala, în ciuda opoziţiei primarului Chirica. De asemenea vom continua să cerem un audit extern la nivelul Primăriei Iaşi, care să arate ieşenilor incompetenta administraţiei locale din ultimii cinci ani”, arată Cristi Berea.

Proiectul de buget local a trecut miercuri în Consiliul Local, din a treia încercare, votul decisiv fiind dat de consilierul USR PLUS Cezar Baciu.

El a încălcat linia partidului, ceilalţi consilierii USR PLUS abţinându-se de la vot. PNL mai avea nevoie de un singur vot pentru a trece bugetul.

Conducerea USR PLUS a anunţat demararea procedurilor pentru excluderea din partid a consilierului local Cezar Baciu.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMinistrul Sănătății a prezentat raportul morților de COVID: „500 de DECESE, diferența de raportare la un singur spital”
Articolul următorForin Cîțu: „Avem cel mai bun PNRR pentru Comisia Europeană! Acesta este Guvernul care va face reforme”