Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS în București, în perioada 9-23 februarie, arată că PSD conduce în preferințele politice ale electoratului. 

Nicușor Dan și Gabriela Firea sunt umăr la umăr în intențiile de vot ale bucureștenilor, potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada 9-23 februarie.

În topul intențiilor de vot pentru partide, PSD este pe primul loc, urmat de Alianța Dreapta Unită.

Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan (independent, susţinut de USR-PMP-Forţa Dreptei), ar fi votat de 36% dintre bucureşteni la alegerile locale, iar Gabriela Firea (PSD) de 33%, potrivit sondajului CURS dat publicității duminică. Lupta este strânsă între cei doi.

În topul favoriților urmează Cristian Popescu Piedone care a fost indicat de 10% dintre respondenți.

Candidatul PNL Sebastian Burduja este creditat cu 8% în intențiile de vot, la egalitate acu Marian Enache de la AUR. Diana Șoșoacă a fost indicată de 5% dintre cei care au răspuns la sondaj.

Imagine

În ceea ce privește votul politic pentru Consiliul General, PSD este favorit cu 34%. El este urmat de Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei) cu 23%.

Cu PNL ar vota 16%, cu AUR – 13%, cu SOS – 6%, iar cu PUSL – 6%.

Imagine

Sondajul CURS a fost efectuat în București, față în față, în perioada 9-23 februarie, pe un eșantion de 1.067 respondenţi în vârstă de 18 ani şi peste, iar marja de eroare este plus/minus 3% la un nivel de încredere la 95%.

 

 
 
 
Articolul precedentSingurul primar USR din Sibiu a trecut la PSD: „Liderii USR nu ne-a susținut deloc în ultimii 4 ani”
Articolul următorUSR nu vrea comasaraea alegerilor. Va ataca decizia Coaliției la Curtea Constituțională a României