Comasarea alegerilor, decizie ce este susținută de PNL, nu este pe placul celor de la USR, care au declarat că vor ataca la Curtea Constituțională această inițiativă. 

Preşedintele USR Neamţ, deputatul Iulian Bulai, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că decizia de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare va fi atacată la Curtea Constituţională a României sau va fi sesizat Avocatul Poporului, în funcţie de forma legislativă în care va fi adoptată.

“Ne aşteaptă luni grele şi ne aşteaptă o publicare a deciziei formale de a organiza alegeri locale comasate cu cele europarlamentare. Dacă această decizie se va lua printr-un proiect legislativ iniţiat de Guvern, vom ataca la CCR. Dacă se va da în mod neconstituţional printr-o ordonanţă de urgenţă, această decizie va fi sesizată de către noi către Avocatul Poporului care poate opri acest proces”, a declarat preşedintele USR Neamţ, Iulian Bulai.

În aceeaşi conferinţă de presă, organizată alături de liderii filialelor PMP şi Forţa Dreptei, Iulian Bulai a precizat că Alianţa Dreapta Unită reprezintă o alternativă la “o coaliţie monstruoasă, la un colos cu picioarele de lut”.

“Alianţa Dreapta Unită este o alternativă la o stângă comasată, la un moştenitor aproape în totalitate al FSN-ului şi la extremismul rusofil, anti-european, anti-NATO. Direcţia noastră pentru România este foarte clară, ambiţiile noastre sunt cele de reformă pentru o Românie modernă alături de cei care vor o alternativă de dreapta. Şi la Neamţ şi în toată ţara, mesajul este clar: toţi oamenii care au fost trădaţi de PNL în ultimul ciclu electoral se regăsesc în Alianţa Dreapta Unită”, a transmis preşedintele USR Neamţ.

În context, preşedintele PMP Neamţ, Bogdan Gavrilescu a afirmat că “românii au varianta de a alege altceva”.

“Cred că românii au astăzi varianta de a alege altceva şi de a demonstra că acest USL 3 trebuie să dispară”, a spus Bogdan Gavrilescu.

La rândul său, preşedintele filialei Forţa Dreaptă, Sorin Solomon, a precizat că Alianţa Dreapta Unită este singura alternativă pentru electoratul de dreapta. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentSondaj CURS, bătălia pentru București: pe cine vor românii la Primăria Capitalei. Repoziționări pe ultima sută de metri: calculele politice, date peste cap
Articolul următorUSR și Forța Dreptei au depus moțiune împotriva lui Marcel Boloș, ministrul mincinos care ia banii bolnavilor și părinților copiilor care au cancer