Turismul românesc a primit în ultimii cinci ani aproape două miliarde de euro de la statul român. Este o subvenție indirectă, care a asigurat mai mult de 10% dintre locurile de cazare. Pentru unele hoteluri banii au fost o gura de oxigen pentru supraviețuire. 

Voucherele de vacanță au salvat turismul în ultimii ani, fie că vorbim de mare sau de munte. Hotelierii de pe litoral, de exemplu, spun că un turist din trei a achitat cazarea cu tichete primite de la stat sau de la companii private. Potrivit ANAF, anul trecut au fost emise tichete de vacanță de peste un miliard de lei. 

Corina Martin – agent de turism: „Aceste tichete de vacanta au ținut in viată, daca putem sa spunem, așa multe destinații si foarte multe dintre locații. Tichetele de vacanta au fost supapa de siguranța gura de oxigen pe care am reușit s-o aducem turismului romanesc”.

Exista si un cost ascuns: tichetele de vacanta au crescut numărul de turiști, dar a apărut si „reversul” medaliei: prețurile au fost majorate cu 10-15 %. 

Articolul precedentLiderul USR, Catalin Drula: „Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor să dea liber la furat până în 250.000 de lei”
Articolul următorFinul lui Videanu, în cărți pentru Ministerul Finanțelor – Răspunsul lui Sebastian Burduja, la Culisele statului paralel