USR anunță un proiect nou de impozitare a pensiilor speciale, care depășesc un anumit nivel. Anunțul vine după ce Curtea Constituțională a decis că proiectul de abrogare a pensiilor speciale adoptat în Parlament este neconstituțional, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al USR, cele două partide, PNL și PSD, au refuzat propunerile făcute de Uniune pentru îmbunătățirea proiectului.

„Ziua decisivă pentru eliminarea pensiilor speciale. Din motive de procedură, CCR a declarat astăzi neconstituțional proiectul de eliminare a pensiilor speciale adoptat cu mult populism de PSD și PNL în Parlament. Cele două partide au refuzat orice propunere venită din partea USR de îmbunătățire a proiectului astfel încât să ne asigurăm că respectă Constituția. Rezultatul? Proiectul a fost declarat neconstituțional, iar pensiile speciale rămân în vigoare. , cu președintele CCR în frunte, își vor putea încasa în continuare, așadar, pensiile de mii de euro, grație jocului dublu al partidelor politice mari. Una spun public, alta fac, crezând că-i pot păcăli pe români la nesfârșit!~, se arată în comunicat.

Reprezentanții USR le cer acum PSD și PNL să susțină proiectul de impozitare a pensiilor speciale și spun că au și o soluție pentru eliminarea acestora.

„Dacă posibilitatea eliminării pensiilor speciale a fost blocată, cel puțin pentru moment, prin jocul din Parlament, USR solicită PSD și PNL ca măcar să susțină proiectul USR de impozitare a pensiilor speciale în plată care depășesc un anumit nivel. Este timpul să ofere românilor și altceva decât minciuni și ipocrizie! Avem însă soluții și pentru eliminarea pensiilor speciale. Parlamentarii USR au pregătit deja un pachet de legi perfect constituțional care să rezolve o dată pentru totdeauna această problemă și îl vor depune în perioada imediat următoare”, se mai arată în comunicat.

Judecătorii Curții Constituționale a României au decis, miercuri, că legea privind abrogarea pensiilor speciale este neconstituțională, potrivit unor surse din instituție. Curtea a fost sesizată în acest sens de Avocatul Poporului și Înalta Curte de Casație și Justiție.

Articolul precedentLucian Stanciu-Viziteu (USR): Comisia de control SRI a ajuns o feudă pesedisto-udemeristă
Articolul următorReuniune la nivel înalt a liderilor din statele membre ale Uniunii Europene