În cadrul unei conferințe de presă în care USR-PLUS a prezentat viziunea asupra măsurilor adoptate de Guvern, Vlad Voiculescu, susține că închiderea piețelor și a școlilor nu au fundamentare științifică. De asemenea, Vlad Voiculescu îi acuză pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban că sunt mai preocupați de rezultatul alegerilor parlamentare decât de adoptarea unor măsuri corecte în vederea gestionării pandemiei de Covid-19.

”Suntem cu toții pe un munte, suntem pe o sanie, iar cei care conduc sania sunt mai preocupați de linia de finiș unde se face o poză, iar respectiva poză se face pe 6 decembrie. În felul acesta văd eu acțiunile Guvernului din ultimele 6 luni, în felul ăsta mi se pare că se comunică în continuare. Peste 2-3 săptămâni, când o să vedem rezultatele actualelor măsuri vom fi cu o săptămână înaintea alegerilor. Nu va lua nimeni nicio măsură înaintea alegerilor, iar apoi va dura încă câteva săptămâni până ce vom avea un nou Guvern. Dacă vom ajunge la peste 10.000 de cazuri pe zi, acest nivel este nesustenabil pentru sistemul de sănătate din România. Faceți dumneavoastră calculele și vedeți ce înseamnă 5-6 săptămâni la acest nivel.

Unele măsuri nu au fundamentare științifică. S-a vorbit despre închiderea piețelor, o măsură care nu are fundamentare științifică. S-a vorbit despre închiderea școlilor și știm că suntem singura țară care a închis școlile cu totul. Foarte multe țări au optat pentru închiderea școlilor doar pentru cei care depășesc clasa a v-a. Există mai multe studii care ne arată că nivelul de transmitere în școli, mai ales la copii până în 14 ani este minimă. Da, sistemul sanitar este la limită, dar trebuiau luate măsuri pentru a nu ajunge aici. Nu înțeleg de ce s-a luat această măsură de închidere a școlilor fără a fi dezbătută în spațiul public așa cum se cuvine.

Alte măsuri precum închiderea parcurilor noaptea recunosc că nu le înțeleg. Suntem în prag de iarnă și nu mi s-a părut că ar fi pline parcurile pe timpul nopții.

Avem un soft loockdown și avem niște autorități care sunt mai preocupate de rezultatul alegerilor din 6 decembrie decât de orice altceva. Avem, de asemenea, spitale nepregătite, avem spitale unde s-a terminat oxigenul, spitale unde pacienții au nevoie de oxigen și nu mai există. Avem spitale modulare care nu sunt încălzite și construite în așa fel încât nu vor putea fi încălzite. Avem o oportunitate ca peste câteva luni să avem un vaccin împotriva Covid-19. Vaccinarea populației se dovedește o provocare foarte mare pentru autoritățile din România. În acest moment cu toții căutăm vaccinul anti-gripal, dar nu se găsește. În perioada următoare o simplă gripă va fi greu de diferențiat de Covid-19. Autoritățile trebuie să se pregătească pentru vaccinul care va veni anul viitor și nu este o treabă simplă să pregătești o țară pentru vaccinare.”, a spus Vlad Voiculescu.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDacian Cioloș despre președintele Iohannis: ”Avem o relație bună, dar ar fi bine să aibă mai puţine opinii partinice”
Articolul următorDominic Fritz, primarul Timișoarei: “Suntem într-o situaţie în care ambulanţele abia mai reuşesc să facă faţă”