Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu îi cere liderului PSD Marcel Ciolacu să vorbească cu liderii social-democraţi din Suedia şi să le ceară să nu se mai opună aderării României la Schengen, potrivit News.ro.

„Domnul Marcel Ciolacu fie nu a înţeles ce i-a spus Stefan Löfven, liderul social-democraţilor din Suedia, fie a minţit cu intenţie în România. Partenerii PSD din Suedia ne-au anunţat că se opun aderării României la Spaţiul Schengen. PSD a făcut de ruşine România în ultimii ani la nivel european. Inclusiv PES, familia lor europeană, anunţa în 2019 că ia în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD din cauza atacurilor împotriva statului de drept. Am pierdut ani valoroşi din cauza guvernelor PSD. Trebuie spus clar: astăzi nu suntem în Schengen din cauza PSD”, a scris Ionuţ Moşteanu, luni pe Facebook.

El a adăugat ca „măcar acum, în ultimul moment, PSD ar trebui să facă mai mult pentru România”.

„Declaraţiile populiste ale lui Marcel Ciolacu nu ţin locul diplomaţiei. PSD, vorbiţi cu liderii social-democraţi din Suedia şi cereţi-le să nu se mai opună aderării României la Schengen. Românii nu mai trebuie să aştepte cu orele la cozile pe aeroporturi şi la graniţe”, a conchis Moşteanu.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentClotilde Armand: ”Dragi liberali și social-democrați, nu voi ceda acestor presiuni și voi continua reforma pe care am început-o pentru a scoate corupția din Sectorului 1”
Articolul următorLiderul USR, Cătălin Drulă: „Iohannis calcă în picioare Justiția din România. Nu are pic de respect pentru cetățeni”