Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, marţi, că, dacă va fi invitat la Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor pe tema publicării datelor despre testări şi vaccinări, se va prezenta, menţionând că se bucură “să explice orice trebuie explicat” şi că “nu s-a făcut absolut niciun lucru ilegal”.

“Nu am primit nicio invitaţie, dar dacă primesc o invitaţie, mă bucur foarte tare să merg la Comisia de sănătate şi să explic orice trebuie explicat. Vă explic şi dumneavoastră: nicio dată secretă, niciun fel de problemă, vorbim despre transparenţă şi toată manipularea cum că cineva ar fi făcut ceva greşit, nu. S-au publicat date care ar fi trebuit să fie publice. Ar fi trebuit să fim cu toţii bucuroşi că s-a întâmplat asta şi dacă asta a deranjat pe unul sau pe altul, asta este cu totul altă discuţie”, a afirmat Voiculescu, la Parlament.

El a spus că Ştefan Voinea, consilierul său onorific, avea dreptul legal să acceseze datele, menţionând că nu este vorba de informaţii clasificate.

“Evident că i-am dat voie (lui Ştefan Voinea să acceseze datele – n.r.), evident că aceasta a fost una dintre atribuţiile sale atâta timp cât a fost consilier personal şi ca consilier onorific evident cu asta se ocupa. (…) Avea dreptul legal să acceseze datele şi oricine de altfel ar trebui să acceseze datele, nu vorbim despre date secrete. Cred că lucrul acesta ar trebui să fie clar: nu sunt date secrete, nu sunt date clasificate şi regimul informaţiilor clarificate este destul de clar”, a adăugat ministrul.

Voiculescu a susţinut că Ministerul Sănătăţii a făcut o solicitare la INSP în acest sens şi că nu a fost absolut niciun lucru ilegal.

“Evident, pentru că altfel nu putea să aibă acces.(…) Accesul la Registrul electronic naţional de vaccinare este la Ministerul Sănătăţii, nu al unei persoane sau al alteia. (…) Apelez la persoana care este cea mai potrivită să facă un job şi care are dreptul legal. Nu există absolut nicio problemă legală, nici cu acele date. În spaţiul public s-a încercat manipularea opiniei publice, cum că ar fi fost nişte date secrete. Nu au existat date secrete acolo, iar domnul Ştefan Voinea este consilier onorific, la fel ca alţi consilieri onorifici pe care îi au sau i-au avut miniştrii Guvernului României şi care, din fericire, lucrează alături de noi fără să fie plătiţi, pentru că administraţia publică are nevoie de ajutor. Nu cred că e vreun secret. E vreun secret pentru cineva că instituţiile publice din România nu funcţionează cum ar trebui?(…) Da, lucrăm cu consilieri onorifici. Nu s-a făcut absolut niciun lucru ilegal”, a explicat Voiculescu.

Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, a declarat marţi că după analiza Corpului de Control al premierului pe tema publicării datelor despre testări şi vaccinări se va decide dacă ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, va fi chemat la audieri în Parlament pe acest subiect.

Nelu Tătaru a menţionat că un consilier onorific nu poate avea acces la parole care aparţin unui secretar de stat, pentru că un astfel de consilier “are alte atribuţii” şi “nu are o fişă de post”.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentClaudiu Năsui acuză guvernarea PSD-istă: Comisioane de 390% pentru intermediari la târgurile internaționale pentru firme
Articolul următorIa pastila SRS! Parlamentul a provocat covidul printr-o moțiune simplă de cenzură