Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a reiterat marţi dialogul pe care l-a avut, la Bruxelles, în întâlnirile cu reprezentanţi ai Parlamentului European, pe subiecte precum MCV, Schengen, conferinţa privind viitorul Europei sau egalitatea de gen.

“Am avut trei zile la Bruxelles, în care ne-am întâlnit cu reprezentanţi ai Parlamentului, cu preşedintele Parlamentului European, domnul David Sassoli, cu vicepreşedintele Comisiei, domnul Dombrovskis, cu doamna comisar Vera Jurova, cu doamna comisar pentru egalitate de gen. Am discutat subiecte care ţin de MCV şi aşteptăm un raport pozitiv anul acesta, am făcut foarte clară poziţia noastră că trebuie să fim parte a Schengen, am discutat despre această conferinţă privind viitorul Europei şi vom organiza la Senat acţiuni prin care să încurajăm la dezbateri despre cum vrem să arate Europa. Am discutat despre egalitate de gen şi aici am discutat şi programe concrete, programe financiare care să sprijine iniţiativele de genul acesta, să le punem în aplicare”, a precizat Dragu, în contextul unei întrebări pe acest subiect.

Preşedintele Senatului a efectuat, săptămâna trecută, în fruntea unei delegaţii parlamentare, o vizită oficială de trei zile la Bruxelles, unde a discutat, printre alţii, cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli şi cu vicepreşedintele CE Valdis Dombrovskis, scrie Agerpres.ro.

Sursa: Realitatea Din USR