Fostul premier Dacian Cioloș critică dur programul național de reziliență, după ce acesta a fost atacat și de UE, care consideră că guvernul nu a venit cu măsuri concrete pentru care să fie alocați bani.

“Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care ar trebui să aducă României câteva zeci de miliarde de euro pentru relansarea economiei și pentru a finanța reforme în sănătate și în educație, de exemplu, nu poate fi un nou PNDL, ci trebuie să conțină reforme structurale.

Să putem finanța, în ciuda deficitului bugetar la care am ajuns în urma crizei provocate de PSD și a crizei pandemice, investiții, să susținem digitalizarea și, astfel, debirocratizarea administrației publice.

Pentru a trece de la logica „absorbției cantitative de fonduri UE“ la o logică de utilizare eficientă a banului public, noi credem că este nevoie de reorganizarea Ministerului Fondurilor Europene, pentru a facilita absorbția fondurilor europene și pentru a reduce birocrația asociată cu proiectele care implică bani de la Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a criticat planul trimis de Guvernul Orban pentru atragerea celor 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, susținând că PNRR nu prevede nicio reformă serioasă în domenii precum digitalizarea, protecția mediului, sustenabilitatea economică, educația.

Este un motiv în plus să încheiem cât mai repede saga asta cu împărțirea de funcții și să discutăm serios programul de guvernare și cum finanțăm măsurile și angajamentele prevăzute acolo”, scrie Dacian Cioloș pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCristina Iurișniți: A fost un mandat cu multe provocări, cu lupte și victorii! Voi continua să mă implic
Articolul următorRomânia, acaparată de caracatița Mossadului. Cine se află în spatele retrocedărilor cu cântec și cum au ajuns proprietățile românești pe mâna străinilor