Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat luni, în plen, că situaţia economică a ţării noastre este ”foarte gravă”, iar România se îndreaptă “cu paşi rapizi şi siguri” către o criză “de proporţii”.


“Situaţia economică a ţării este foarte gravă. Ne îndreptăm cu paşi rapizi şi siguri către o criză economică de proporţii în care nu intrăm numai nepregătiţi, ci masiv îngreunaţi din cauza unui stat mamut care nu face decât să crească, să îşi crească cheltuielile, să îşi crească agenţiile, să îşi crească sinecurile, sporurile şi toate privilegiile pe care le are pentru o clasă politică care nu se mai satură. Cifrele vorbesc de la sine – cheltuielile statului pe primele patru luni ale anului au crescut cu 15,6% faţă de anul trecut, cheltuielile de personal despre care liderii dumneavostră au spus că vor să strângă cureaua, de fapt, au crescut cu 1,3 miliarde de lei. Pensiile speciale, această cheltuială ruşinoasă pe care o are România, cresc anul acesta la luna aprilie cu încă 12% faţă de anul trecut. Nu vă mai ajung posturile pentru activul de partid şi rezolvaţi şi problema aceasta înfiinţând tot felul de agenţii de stat, pe lângă sutele de agenţii care există deja”, a susţinut Năsui, la “Ora Guvernului”, la care este invitat ministrul de Finanţe, Adrian Câciu.

Potrivit deputatului USR, numărul salariaţilor la stat a crescut cu aproape 17.000 din martie 2021 până în martie 2022.

“Lucrurile nu se opresc aici. În fiecare săptămână se anunţă noi creşteri de activ de partid, noi angajaţi la stat. 7.880 de noi posturi la MAI şi ni se spune că avem nevoie de ele pentru că iese lumea la pensie. Dacă iese lumea la pensie, lasă postul liber. Iese cineva, intră altcineva, numărul de posturi ar trebui să rămână constat, nu 7.880 de noi posturi cu pensii speciale. (…) Nu vă mai săturaţi să cheltuiţi banul public”, a afimat Năsui.

El a adăugat că, în acest context, Guvernul pregăteşte terenul pentru creşterea taxelor. “Întrebarea noastră pentru domnul ministru este: Ce va face Guvernul ca să reducă cheltuielile, ce cheltuieli vor fi reduse?”, a completat Claudiu Năsui. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCandidatul USR la primăria Sectorului 5: ”Adminstraţia asta învechită trebuie să apună. Şi în locul ei să răsară acele politici publice care sunt axate pe nevoile concrete ale cetăţenilor”
Articolul următorIresponsabilitate bugetară în formă continuată: coaliția crește salariile din ministere. USR contestă la CCR