Vicepremierul Dan Barna declară că regretă tragedia de vineri dimineață de la Institutul Matei Balș din Capitală, soldată cu patru morți: „Orice neglijență, indiferent care vom constata că a fost cauza acestui accident, poate să aibă ca efecte pierderea de vieți omenești”.

Dan Barna transmite la RFI condoleanțe după incendiul de la Institutul Matei Balș: „În primul rând, vreau să transmit condoleanțe și solidaritate familiilor afectate de această tragedie, de această nouă dramă, care se întâmplă la un spital din România. Așteptăm în orele următoare să vedem care a fost cauza acestui accident, sunt mai multe teorii în spațiul public și evit să fac orice speculații, tocmai pentru a avea din partea autorităților responsabile o concluzie asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo. E totuși de remarcat promptitudinea și viteza reacției, faptul că toate cele 102 persoane din pavilionul respectiv, din clădirea aceea, au fost mutate, 44 sunt deja în alte spitale. Adică pare că reușim să învățăm de la o tragedie la alta. Din păcate, nu reușim să le și evităm, dar reacția echipelor de intervenție a fost și tehnic și cantitativ, aș spune, una mulțumitoare”.

Întrebat ce trebuie făcut pentru a fi evitate asemenea tragedii, cum a fost și cea din noiembrie din Piatra Neamț, vicepremierul a răspuns: „Nu știu încă exact cauza accidentului din această dimineață, însă e foarte clar că trebuie măsuri foarte dure pentru respectarea regulilor în zone în care se utilizează oxigen, în zone din spital cu risc de incendiu, pentru că orice , orice neglijență, indiferent care vom constata că a fost cauza acestui accident, poate să aibă ca efecte pierderea de vieți omenești, ceea ce este singura dramă care nu mai poate fi reparată. E o tragedie, regret și sunt alături de familiile afectate”.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentAnca Dragu după incendiul de la ”Matei Balș”: ”Asemenea tragedii nu pot şi nu vor rămâne fără urmări”
Articolul următorLiderul UDMR, Kelemen Hunor: ”Sănătatea şi educaţia sunt domenii în care nu trebuie să facem economii”