”Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj și Aeroportul Internațional Cluj-Napoca NU sunt încă pregătite pentru a gestiona persoanele care vin din zonele afectate de CORONAVIRUS!

În data de 21 februarie a aterizat un avion care a venit de la Bergamo din Italia și din el au coborât mai mulți cetățeni români care au plecat nestingheriți de pe aeroport spre casele lor alte destinații necunoscute din Cluj-Napoca sau alte orașe și comune din România! Nimeni nu le-a luat temperatura, nimeni nu i-a întrebat de sănătate, absolut niciuna dintre măsurile anunțate de Ministerul Sănătății ca fiind obligatorii, nu au fost aplicate pe aeroport!

Unul dintre tinerii care au aterizat cu această cursă mi-a relatat că abia ASTĂZI, la trei zile după ce a intrat în oraș, angajatorul privat la care lucra i-a atras atenția că ar trebui să meargă la Spitalul de Boli Infecțioase împreună cu ceilalți 4 colegi cu care au călătorit, alături de persoanele cu care au intrat în contact. Cei 5 cetățeni au ajuns în jurul orei 11 la Spitalul de Boli Infecțioase și au fost îndrumați în zona Unității de Primiri Urgențe a aceluiași spital unde au intrat în contact cu alți zeci de bolnavi, fără măsuri de protecție suplimentare. Nimeni din spital nu le-a prezentat celor 5 pacienți aterizați din Italia vreun protocol de îngrijire, niciun medic nu era la curent cu vreo procedură de urgență!

După câteva ore de haos, doi dintre cei 5 care prezentau subfebrilități au fost internați și ceilalți trei au fost trimiși în carantină la propriile domicilii și îndrumați să completeze online niște formulare de la DSP Cluj. Atât deocamdată despre măsurile de prevenție anti coronoravirus de la Cluj-Napoca.

DSP Cluj nu a comunicat nimic populației Clujului pe acest subiect extrem de important de sănătate publică și eu m-am săturat să cer demisia conducerii incompetente a acestei instituții. Dacă totuși se mișcă cineva de la DSP Cluj la Spitalul de Boli Infecțioase să verifice cele relatate de acești cetățeni, îl rog să ridice munții de moloz care sprijină Spitalul de Boli Infecțioase Cluj sau mai bine să lase acolo mormanul de mizerie, poate se sperie CORONAVIRUSUL și ne lasă în pace…”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Articolul precedentNeînțelegeri între USR și PLUS Iași
Articolul următorCine e candidatul USR la Primăria Târgu Jiu