„USR-Plus a depus deja inițiativa de desființare a pensiilor speciale pentru primari, modificarea codului administrativ, care prevede aceste pensii speciale, dar care încă nu au fost puse în plată, au fost amânate prin ordonanță de urgență și urmează să intre în vigoare la anul. (…) Din păcate, nu putem să închidem ochii și să ne prefacem că nu există Curtea Constituțională. Trebuie să luăm în calcul că la anul se vor schimba trei judecători la Curtea Constituțională,” a declarat deputatul USR-Plus, Victor Ilie la „Legile Puterii”.

„Chestiunea (n.r. pensiilor speciale) nu ține doar de voința din Parlament. Trebuie să înțelegem cu toții că o lege poate fi declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională și atunci ea nu produce efecte. Și atunci, decât să ne grăbim să mai facem pe bandă niște legi care să fie trântite de Curtea Constituțională, haideți să așteptăm redactarea pe cea cu impozitarea de 85%, haideți să creăm un proiect care să treacă și poate chiar să așteptăm schimbarea judecătorilor de la anul și poate atunci vom avea mai multe șanse ca această lege să treacă și să îndeplinim promisiunile pe care le-am făcut. Nu zice nimeni că nu am făcut aceste promisiuni. Mi le doresc, dar trebuie să jucăm în regulile constituționale. Speranța noastră este ca, coaliția de guvernare va putea numi la Curtea Constituțională niște juriști cu experiență și care vor pune interesul națiunii mai presus de interesul lor propriu”, a concluzionat Victor Ilie. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentAmbasadorul Israelului la București, despre succesul vaccinării: ”La noi nu au fost fake news-uri. Populația are încredere în știință”
Articolul următorMinistrul Drulă a anunțat lista autostrăzilor pe care România vrea să le construiască cu bani europeni, negociată la Bruxelles