Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că 12 constructori au depus oferte pentru reabilitarea celor aproape 50 de kilometri din drumul naţional DN 6 Alexandria-Craiova, care trec pe teritoriul judeţului Olt.

Tronsonul respectiv este într-o stare dezastruoasă de aproape un deceniu.

„Mă bucur să anunț că, după mai bine de un deceniu de întârzieri, reabilitarea tronsonului 2 dintre Mihăești și Caracal, parte din DN6 Alexandria – Craiova, avansează în sfârșit. Licitația pentru acest proiect a fost relansată în luna martie a acestui an, iar astăzi s-au depus 12 oferte în cadrul procedurii”, a dezvăluit Drulă.

În afară de repararea covorului asfaltic pe cei 48 de kilometri ai lotului care se află pe raza Județului Olt, modernizarea acestui drum presupune și reabilitarea a nouă poduri, inclusiv reparații capitale la podul peste râul Olt de la Stoenești.

Proiectul valorează circa 300 de milioane de lei, conform estimărilor, și va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.

Execuția lucrărilor va dura cel mult 18 luni, conform cerințelor Companiei de drumuri.

Porţiunea de drum Alexandria-Caracal trebuia executată de firma omului de afaceri Nelu Iordache, Romstrade, în asociere cu Ezentis Infrastructuras şi Euroconstruct Trading 98.

Deşi termen de finalizare era mai 2013, în luna iunie 2012, doar 13% din lucrare fusese finalizată.

Nu numai că nu a fost făcută lucrarea, dar drumul a fost lăsat într-o stare nepracticabilă. Diferenţa de nivel între cele două sensuri de mers dădea mari bătăi de cap şoferilor. Gropile din asfalt nu erau acoperite nici măcar provizoriu, ci doar semnalizate cu indicatoare rutiere. Pentru a le putea ocoli, şoferii intrau pe contrasens.

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentE lege! Incitarea la ură, violență sau discriminare împotriva unei persoane este pedepsită cu închisoare de la șase la trei ani
Articolul următorProiect de lege USR PLUS: Abuzatorii de copii nu vor mai putea fi aleşi în primării, consilii locale sau judeţene şi Parlament