Dominic Fritz, ales primar al oraşului Timişoara, a spus, după depunerea jurământului, că va fi un partener intransigent care nu tolerează șmecheria. Noul primar a explicat că ruperea valului de infectări cu noul coronavirus va avea nevoie de soluții dureroase.

„Timișoara m-a făcut unul de-al ei acum mulți ani, iar acum mi-a dat onoarea copleșitoare de a o conduce ca un slujitor al comunității. Voi rămâne unul de-al vostru și voi trage în fiecare zi nu pentru unii, ci pentru toți”, a declarat noul primar al Timișoarei, informează Mediafax.

Acesta i-a mulțumit fostului primar Nicolae Robu pentru „8 ani de serviciu public”.

Dominic Fritz a vorbit și despre preluarea mandatului „în zilele mai grele de la începutul unei pandemii istorice”: „Cred că suntem cu toții conștienți că pentru a rupe valul infecțiilor nu avem decât opțiuni dureroase. Nu mi-e teamă pentru Timișoara, vom trece peste această încercare așa cum au confruntat timișorenii provocările mari de-a lungul istoriei cu responsabilitate personală, cu solidaritatea comunității și cu un spirit inovator. Acestea sunt și ingredientele cu care vom combate criza aici, la Timișoara”.

Apoi, noul primar a menționat menirea politicii, respectiv că politica nu este un scop în sine, ci un mijloc de a îmbunătăți viața oamenilor.

„Veți avea mereu în mine un partener intransigent care nu tolerează șmecheria, dar cu brațe larg deschise pentru colaborare”, a transmis noul primar consilierilor locali.

Timișorenilor, noul primar nu le poate promite că va fi un primar comod, dar a spus că va fi un primar sincer.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentNicușor Dan: Primăria Generală are datorii de 3 miliarde de lei, fără a socoti restanțele companiilor
Articolul următorDan Barna: USR-PLUS are 23% în ultimul sondaj intern pentru parlamentare