Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, a declarat luni că Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Medicamentului (ANM) că ascund exportul paralel și girează criza de Euthyrox.

”Euthyrox lipsește din farmacii de aproape 6 luni de zile, dar Agenția Națională a Medicamentului încearcă să ne convingă că lipsa acestui medicament se datorează exclusiv creșterii consumului de levotiroxină – substanța activă din Euthyrox – cu 50% față de perioada ianuarie – februarie a anului trecut. Pe înțelesul tuturor: ni se spune că nu se găsește pentru că s-ar fi dublat consumul! Ministerul Sănătății afirmă că în prezent există medicamentul în depozite, dar când pacienții merg să cumpere la farmacii li se răspunde că nu au pe stoc. Comunicarea de tipul: „s-au luat măsuri pentru remedierea problemelor” nu ajută pe nimeni”, a scris Alexandrescu pe Facebook.

El a explicat ”mecanismul realizat legal prin ordinul Ministrului Sănătății prin care Agenția Națională a Medicamentului dă liber la export pentru Euthyrox, fără să-și pună semnătura, fără să răspundă de atâtea zile la notificările depuse de operatori, ceea ce echivalează cu autorizația de export”.

Articolul precedentNicușor Dan, candidatul PNL la primăria Capitalei, o desființează pe Firea: Își face imagine pe testarea populației
Articolul următorProiectul de lege cu măsurile privind starea de alertă, dezbătut în comisii şi în plen