Liderul PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, anunţă, luni, că formaţiunea a câştigat definitiv în instanţă un proces prin care se cerea primarului Sectorului 5, Daniel Florea, prezentarea defalcată a bugetului pe anul 2019, potrivit news.ro.

”Curtea de Apel Bucureşti constată în mod definitv ilegalităţile comise de PSD şi Daniel Florea în Primăria Sectorului 5”, a scris, luni, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

Acesta a postat o imagine cu soluţiile pronunţate de către Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul a obligat ”UAR Sector 5, prin primar, să comunice reclamantului informaţiile publice privind bugetul UAR Sector 5 cu toate cele 80 de anexe şi rectificări bugetare adoptate până la data de 14.08.2019”.

Recursul formulat de Primăria Sector 5 a fost respins de către Curtea de Apel Bucureşti, ca nefondat, sentinţa fiind definitivă.

”Am câştigat în numele PLUS litigiul împotriva Primăriei Sectorului 5 ce are că obiect obligarea acesteia de a pune la dispoziţie bugetul defalcat aferent anului 2019 – dosar nr. 30448/3/2019.

În vara lui 2019 am solicitat Primăriei Sectorului 5, condusă de Danie Florea, să ne pună la dispoziţie, defalcat, Bugetul Primăriei Sectorului 5. Nu am primit niciun răspuns, aşa că ne-am adresat Tribunalului Bucureşţi.

În instanţă, atât în primul ciclu procesual (Tribunalul Bucureşti), cât şi în recurs (Curtea de Apel Bucureşti), Primăria a fost reprezentată de avocaţi care au fost plătiţi din bani publici. Realizaţi absurdul situaţiei?

Cetăţenii îşi doresc să afle cum le sunt cheltuiţi banii, iar Primăria angajează avocaţi din banii cetăţenilor pentru a se opune furnizării acestor informaţii”, a scris pe Facebook, alexandru Dimitriu, iniţiatprul procesului.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentUSR: România trebuie să îşi reformeze sistemul de educaţie
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 81. Interlop român, bătut ca un covor în Anglia