Uniunea Salvaţi România pledează pentru “procese autentice de depolitizare şi descentralizare” în sistemul de educaţie, prin desfiinţarea inspectoratelor şcolare, dar şi pentru regândirea programei şcolare, potrivit Agerpres.

“Statisticile tot mai îngrijorătoare privind lipsa de performanţă a învăţământului românesc, dar şi noua realitate generată de pandemia de COVID-19 ne arată că România trebuie să îşi reformeze sistemul de Educaţie.

O reformă profundă, însă, nu doar de faţadă. Un veritabil restart. Astăzi, de Ziua Mondială a Educaţiei, USR reiterează angajamentele din programul de guvernare care vizează sistemul de Educaţie:

se impun procese autentice de depolitizare şi descentralizare, prin desfiinţarea inspectoratelor şcolare şi transferarea atribuţiilor acestora către consiliile de administraţie din şcoli, alcătuite din profesori, părinţi şi reprezentanţi ai comunităţii locale”, scriu reprezentanţii USR pe Facebook.

Conform aceleiaşi surse, trebuie luate măsuri pentru prevenirea şi reducerea abandonului şcolar.

“Părinţii trebuie să poată alege cea mai bună şcoală pentru copilul lor şi, implicit, să aibă un cuvânt de spus în finanţarea acesteia, iar programa şcolară trebuie regândită, să avem un curriculum naţional simplificat, completat de un curriculum suplimentar la decizia elevului sau a şcolii.

Totodată, trebuie luate măsuri susţinute pentru prevenirea şi reducerea abandonului şcolar astfel încât să se asigure accesul copiilor la educaţie de la vârste timpurii şi să fie crescută calitatea educaţiei.

USR a propus, în acest scop, continuarea şi extinderea programului ‘Şcoală pentru toţi’ demarat în 2016 cu fonduri europene”, se mai arată în postare.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentAlegeri prezidențiale SUA. Cum arată sondajele
Articolul următorVlad Voiculescu: Curtea de Apel Bucureşti constată în mod definitv ilegalităţile comise de PSD şi Daniel Florea în Primăria Sectorului 5