Deputatul USR Emanuel Ungureanu solicită autorităţilor interzicerea jocurilor de noroc în gările din ţară după ce a observat că în Gara CFR Buzău un spaţiu aparţinând regionalei de cale ferată şi care ar fi trebuit să fie sală de aşteptare pentru călători a fost închiriat unei societăţi care desfăşoară activităţi în domeniul respectiv.

Potrivit parlamentarului USR, la Buzău o sală de jocuri de noroc se află în imediata apropiere a sălii de aşteptare destinată călătorilor.

“Atunci când cobori din tren, în locul în care oamenii ar trebui să aibă adăpost în caz de ploaie, de vânt, într-o jumătate din sala de aşteptare a Gării Buzău zace o sală de jocuri. Într-un judeţ sărăcit cum este Buzăul, jocurile de noroc sunt o plagă pentru că sunt oameni care din pricina dependenţei de jocurile de noroc se îmbolnăvesc, unii se sinucid, familii sunt distruse, sărăcite. I-am transmis cândva în aprilie domnului Grindeanu o întrebare oficială să aflu câte dintre gările CFR sunt cotropite de acest cancer… de păcănele. Spre surpriza mea, doar în Gara de Nord sunt trei săli de jocuri de noroc, iar în Buzău sala de aşteptare s-a transformat în sală de jocuri de noroc, închiriată cu 26.000 de lei pe lună (…) În Sibiu sunt două, în oraşului domnului Iohannis, în Constanţa în gară găsiţi păcănele”, afirmă deputatul Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul de Buzău a făcut un apel pentru interzicerea sălilor de jocuri de noroc în preajma gărilor sau a unităţilor şcolare.

“Apelul meu către autorităţi în calitate de deputat şi vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate este să scoată sălile de jocuri din gări, de lângă şcoli, reclamele de la TV trebuie scoase. Am făcut alături de colegii mei din USR un demers în acest sens care este blocat”, a adăugat deputatul Emanuel Ungureanu.

Potrivit unui răspuns semnat de către viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor şi al Infrastructurii, la o adresă formulată de către deputatul Emanuel Ungureanu, spaţiul din Gara CFR Buzău a fost închiriat unei societăţi care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc pentru suma de 26.106 lei pe lună, fără TVA.

“Referitor la întrebarea dumneavoastră, înregistrată la Camera Deputaţilor precum şi la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul, având ca obiect ‘De ce există săli de jocuri de noroc în interiorul staţiilor CFR din România?’, vă comunicăm următoarele: Sucursala Regională de Căi Ferate Galaţi are în derulare, în staţia CF Buzău un contract de închiriere a unui spaţiu din patrimoniu privat al Companiei Naţionale de Căi Ferate ‘CFR’S.A, pentru destinaţia sală jocuri de noroc. Valoarea actuală a chiriei, în baza contractului de închiriere, este de 26.106 lei/lună + TVA iar contractul are valabilitatea 11.11.2020 – 10.11.2025…Pe raza Sucursalei Regionale Căi Ferate, în staţia CF Constanţa, în incinta clădirii de călători, corp A, există două spaţii închiriate cu destinaţia pariuri sportive-jocuri de noroc. Cele două locaţii au făcut obiectul licitaţiilor organizate de către SRCF Constanţa, în urma cărora au fost perfectate contracte de închiriere, care au o valabilitate de 5 ani, valoarea chiriei fiind de 5.726,49 lei/lună +TVA pentru perioada de sezon şi 4.291,37 lei/lună +TVA pentru perioada de extrasezon”, se arată în răspunsul Ministerului Transporturilor.

Potrivit aceluiaşi document, în Gara de Nord au fost închiriate spaţii pentru trei societăţi care desfăşoară jocuri de noroc şi pariuri sportive pentru chirii lunare de 32.402,81, 3.904,65 respectiv 4,066 lei pe lună fără TVA. În Gara Ploieşti au fost închiriate două spaţii unor societăţi cu obiecte de activitate similare contra unor chirii lunare fără TVA de 5.060 şi 375 de lei, iar în Gara Sibiu alte două firme achită lunar câte 9.478,45, respectiv 7.644,85 lei pentru activităţi de alimentaţie publică şi jocuri de noroc.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCALENDARUL rotativei: schimbări radicale la Palatul Victoria. Mărul discordiei în Coaliție – Ministerul gata să arunce în aer alianța PSD-PNL-UDMR
Articolul următorNegocierile au eșuat, profesorii intră în grevă generală. „Nu avem niciun motiv să renunțăm”, spun sindicatele. De luni de la ora 8, nu se mai fac ore