Candidatul Alianţei USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 Clotilde Armand a prezentat, joi într-o conferinţă de presă, achiziţiile păguboase efectuate, în contextul pandemiei de COVID-19, de către administraţia condusă de Daniel Tudorache. Ea a precizat că „pandemia a fost folosită pentru achiziţii de la firme de casă, de multe ori fără licitaţie şi la preţuri mari, nejustificate”, informează news.ro.

Au fost prezentate şi soluţiile USR-PLUS pentru combaterea corupţiei şi a furtului din bani publici la nivelul administraţiilor publice locale, a transmis alianţa, într-un comunicat de presă.
 
„Pandemia a fost folosită pentru achiziţii de la firme de casă, de multe ori fără licitaţie şi la preţuri mari, nejustificate. În această perioadă, cât timp noi am stat acasă, băieţii deştepti au prosperat. Evident, PSD se apără spunând că luptă împotriva virusului, inventează competenţe pentru tot felul de firme de apartament. Luăm exemplul holterelor achiziţionate de Primăria Sectorului 1. Ce recomandă firma Minimed Solutions să semneze un contract de 54 de milioane de lei? Nimic! Minimed este o firmă de apartament, care aparţine unui fost consilier al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care a fost declarat incompatibil de ANI pentru afaceri suspecte”, a afirmat Clotilde Armand, potrivit sursei citate.
 
Ea a acuzat că a fost făcută o achiziţie de circa 3.000 de holtere, însă doar două sunt folosite la Centrul Caraiman pentru monitorizarea unor pacienţi cu probleme cardiace.
 
„Ce recomandă o achiziţie de o asemenea amploare: 2.700 de holtere şi un buget de 11 milioane de euro? Nimeni nu a implementat acest sistem inovator în lupta împotriva COVID în Europa. Şi realitatea arată că nici măcar Sectorul 1 nu a implementat acest sistem. La ora actuală sunt două holtere folosite în cadrul Centrului Caraiman, zi de zi, pentru monitorizarea unor pacienţi care au probleme cardiace. Din cele 1.000 de holtere sau 550, care au fost până la urmă achiziţionate din cele 3.000, două sunt folosite”, a completat Armand, conform news.ro.
 
Candidatul USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 a mai spus că Daniel Tudorache a oprit achiziţia numărului total de 3.000 de holtere, după primele tranşe.
 
„Faptul că am intervenit în povestea holterelor din Sectorul 1 a limitat achiziţia: în loc să cumpere 3.000 de holtere, aşa cum era prevăzut, primarul s-a oprit la primele tranşe. Nu a mers mai departe, în ciuda justificărilor repetate în toată presa. Din păcate, nu ştim ce s-a întâmplat cu telefoanele mobile care au fost achiziţionate, care ar fi trebuit să transmită datele. Sunt 3.000 de telefoane mobile. Ce s-a întâmplat cu ele, unde sunt? În loc să primim răspunsuri clare la aceste întrebări, să întrebăm unde sunt aceste mii de holtere nefolosite, sunt acuzată de fake news”, a declarat Clotilde Armand.
 
La rândul său, Oliver Păiuşi, candidatul USR-PLUS la Consiliul Local Sector 1, a prezentat patru probleme majore identificate numai în ultimele şase luni la nivelul achiziţiilor făcute de administraţia Tudorache.
 
„Avem un computer tomograf, achiziţionat cu suma de 5.950.000 de lei şi care zace în curtea Institutului de Boli Infecţioase «Matei Balş» nefolosit, pentru că aşteaptă proceduri şi avize de funcţionare. Conform declaraţiilor de presă, începând cu data de 11 mai acest computer trebuia să fie perfect funcţional şi cetăţenii Municipiului Bucureşti să beneficieze de el. Avem la Complexul Caraiman un sistem de telemedicină care ne-a costat mai bine de 40 de milioane de lei, la care a făcut referire colega noastră Clotilde Armand. Am fost zilele trecute cu colega mea din Comisia de sănătate a Consiliului Local şi am constatat că sistemul monitorizează doi pacienţi în condiţiile în care, conform informaţiilor pe care le avem, sunt achiziţionate 1.500 de holtere. Aproximativ 300 de holtere erau deja achiziţionate din anul 2019 în cadrul acestui sistem de telemedicină”, a comentat Păiuşi.
Articolul precedent100% TU DECIZI! Neculai Onțanu, de la fierar-betonist la doctor-general-inginer
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 30. Cu mască, fără mască