Clotilde Armand, candidatul USR-PLUS susținut de PNL pentru Primăria Sectorului 1, a vorbit, în cadrul unui interviu pentru Digi24.ro, despre cum a ajuns în România și ce a motivat-o să se implice în politică.

“Am un CV bogat, pentru că am făcut niște studii bune și am 20 și ceva de ani de experiență în management. Am gestionat echipe mari pentru proiecte mari, ambițioase în România și în SUA, Germania, Franța.

Am fost primii 20 de ani din viața mea o franțuzoaică. Familia mea, de sute de ani, este din Franța, dintr-o familie cu o reputație foarte bună. M-am dus să studiez în Franța și apoi în SUA. Sunt inginer, de la probabil cea mai prestigioasă universitate din lume, în Massachusetts, și acolo l-am cunoscut pe soțul meu.

În America, românii au o reputație foarte bună, mai ales pe partea de matematică sunt cei mai buni. El mi-a spus de la început că vrea să vină înapoi în România și am acceptat. Înainte să mă căsătoresc cu el, m-a adus în România. Cum am făcut acum 2 zile, m-am urcat pe vârful Moldoveanu, era prima dată când eram în munții din România, Carpații, și mi-a plăcut foarte foarte mult. M-am căsătorit cu el, am venit în România. Asta era acum 24 de ani când m-am urcat pe vârful muntelui, în ’96. Mi-a luat un pic de timp.

Am venit pentru o primă experiență profesională și personală, am plecat înapoi în Germania, am plecat în Franța, ne-am întors în România, de data asta pentru 6 ani. Am avut responsabilități mari cu echipe foarte mari. Eram manager pentru 1.700 de oameni, am plecat înapoi în Franța și, de data asta, când ne-am întors, eram în septembrie 2013, am spus nu mai plecăm.

Copiii noștri vor crește ca niște români în sistemul de învățământ de stat. Sunt niște români care nu au niciun accent. Sunt foarte recunoscătoare României că le-a dat copiilor mei la niște școli foarte performante din Sectorul 1. Primăria trebuie să susțină aceste școli cu o infrastructură, cu mult mai multă siguranță. La nivel de învățământ avem acest privilegiu în Sectorul 1 și trebuie să recunoaștem asta.

Am construit în România o carieră profesională și civică. Ne-am implicat de la început, alături de soțul meu, am creat mai multe organizații pentru a lupta împotriva corupției, pentru a proteja patrimoniul fabulos din România care trebuie pus în valoare. Am luptat pentru sistemul de învățământ, să ne păstrăm în România studenții cei mai buni, să evităm acest «brain drain» – plecarea celor mai buni dintre copiii noștri. După această carieră, tot în Sectorul 1 am ales să mă implic politic.

Am intrat în politică, pentru că mi-am dat seama că la nivel civic nu reușim să schimbăm lucrurile așa cum ne-am dorit. Am folosit și justiția, dar tot nu s-a schimbat. România are un potențial uriaș. Noi, din mediul privat, știm asta.

Am decis în 2016 să intru în politică și am fost pentru prima dată candidată la Primăria Sectorului 1. Atunci nu eram deloc cunoscută. Totuși, am învins o noapte și a doua zi nu mai eram primar. O noapte a durat ca sistemul să reacționeze. De data aceasta, sistemul a avut mai mult timp și a luat măsurile, din timp. S-a pregătit”, a declarat Clotilde Armand.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Radu Mihail, senatorul care a lucrat pentru ruși
Articolul următorDan Barna, atac la Ciolacu: Este un exerciţiu stupefiant de iresponsabilitate!