Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a făcut o declarație uluitoare. Edilul susține că își donează  bani pentru a face față atacurilor politice. Mai exact, își donează bani pentru a plăti avocați care să o reprezinte în procesele cu adversarii politici.

Jurnaliștii de la DIGI 24 au întrebat-o pe Clotilde Armand care a fost ulimul act de caritate pe care l-a făcut. Răspunsul ei ar fi putut fi un contrast în ceea ce privește valul de tăieri bugetare pe care aceasta le-a realizat în scurtul mandat de pană acum. Dar primarul Sectorului 1 a dat un răspuns inedit: „Eu am făcut multe donații pentru cauza mea”.
Armand a explicat:  
„Eu am făcut multe donații pentru cauza mea. Sunt atacată în instanță. Sunt multe procese, așa că trebuie să plătesc din banii mei avocați pentru a mă apăra. E totuși o donație. Eu pierd bani făcând asta.”, a spus Clotilde Armand.
E de notorietate faptul că edilul de la Sectorul 1 se adreseaza instanței în mod frecvent pentru a semnala diverse situații. 

Clotilde Armand a tăiat bugetele Spitalului de copii G. Alexandrescu și Spitalului de Urgență Floreasca

În urmă cu puțin timp, Clotilde Armand a anunțat că va opri alocarea de fonduri pentru 4 spitale importante din țară: Spitalul de Arși, Spitalul de urgențe pentru copii Gh. Alexandrescu, Spitalul de Urgență Floreasca și Spitalul de Urgențe Oftalmologice. Armand a motivat că există o decizie din 2016 a Curții de Conturi în acest sens. 

Imagine
Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache a reacționat dur la aflarea acestor vești:
„Aceste spitale erau finanţate şi de Primărie. O cotă parte din banii pe care îi consumau în decursul unui an veneau şi de la Primăria Sectorului 1. Erau diverse investiiţii, era vorba de utilăţi, de asigurarea pazei celor patru spitale. Într-adevăr, a fost o decizie a Curţii de Conturi înainte ca eu să fiu primar. Decizia Curţii de Conturi a venit în primăvara anului 2016, pentru că era solicitarea administraţiei PNL de la acel moment, să renunţe la investirea în aceste patru spitale. Eu când am ajuns primar, în vara lui 2016, am avut o discuţie cu cei de la Curtea de Conturi şi am făcut o solicitare în acest sens, să pot investi sau să termin lucrările care au fost începute. Mă refer la lucrările de investiţii în cele patru spitale. Eu în fiecare an făceam această solicitare, să îmi permită să investesc în cele patru spitale. E adevărat, acesta era rolul primarului, să hotărască dacă doreşte să investească într-un obiectiv sau nu.

Dan Tudorache: “Toată lumea vede că nu se mai doreşte să se investească în cele patru spitale. Prin votul consilierilor USR şi PNL, acest proiect a trecut şi în consecinţă, Primăria Sectorului 1, nu mai poate investi şi nu mai poate asigura nici măcar paza la cele patru unităţi sanitare”, a spus fostul primar al Sectorului 1.

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentKlaus Iohannis, întâlnire cu liderii Coaliției la ora 18. Principalela temă de discuție va fi Bugetul pe 2021
Articolul următorDacian Cioloș despre moțiunea PSD: ”E propusă doar pentru a se afla în treabă”