Vicepreimierul Dan Barna a transmis, vineri, un mesaj la un an de la confirmarea primului caz de coronavirus în Româna, în care afirmă că redresarea econimică este cea mai important în viitor. Barna crede că este important să arătăm că am învăţat lecţia ultimului an şi spear că anul care s-a scurs ”ne-a învăţat să fim mai atenţi unii la alţii şi să avem grijă mai mare de aproapele nostru”, informează news.ro.

”La un an de la descoperirea primului caz de COVID-19 în România, putem începe să ne gândim la cum va arăta lumea post-pandemie şi ce avem de făcut pentru ca în viitor să avem resurse mai multe şi mai bine administrate pentru a limita efectele unor crize asemănătoare sau mai grave. Prioritatea numărul unu este creşterea economică. Fără un avans serios al economiei nu putem spera la mai multă prosperitate, mai multe locuri de muncă şi mai multe oportunităţi pentru valorificarea potenţialului creativ al românilor”, a scris, vineri, pe Facebook, Dan Barna.

Vicepremierul afirmă că bugetul care se discută acum în Parlament este unul al investiţiilor şi dezvoltării.

”Ne-am propus ţinte ambiţioase şi avem de gând să le atingem. Avem şi avantajul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă care va aduce în România peste 30 de miliarde de euro în următorii ani. Lucrez, împreună cu colegii de la MIPE şi partenerii sociali (business, administraţie publică locală, societate civilă) pentru a ne asigura că toţi aceşti bani nu numai că vor ajunge aici, dar vor fi folosiţi pentru a genera schimbări pozitive, radicale şi ireversibile”, a mai scris Barna.

Acesta crede că este important să arătăm că am învăţat lecţia ultimului an: ”Cel mai important lucru, după un an de pandemie e să arătăm că am învăţat lecţia şi vom acţiona în consecinţă. Personal, sper că anul care s-a scurs, ne-a învăţat să fim mai atenţi unii la alţii şi să avem grijă mai mare de aproapele nostru. Suntem diferiţi, dar trăim împreună, în aceeaşi ţară, în aceeaşi lume”.

Primul caz de coronavirus a fost contimat în România în 26 februarie 2020.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentBuget: Cseke Attila anunţă extinderea reţelei de creşe în România
Articolul următorMinistrul Economiei, Claudiu Năsui: ”Avem un buget de 6,6 miliarde lei din care 92% sunt scheme de ajutor de stat pentru companiile afectate de pandemie”