Deputatul USR Emanuel Ungureanu a spus, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii, că şeful Unifarm a vândut măşti de “zugravi” ca fiind măşti FFP-2 către unităţi medicale, informează news.ro.

“Acum câteva minute DNA a anunţat că şeful Unifarm, Adrian Ionel, a fost pus sub acuzare pentru mai multe fapte de corupţie. În data de 11 mai am spus că acest domn nu ar trebui să fie pus nici măcar bişniţar la un bazar şi am spus atunci că am informaţii că acest domn a vândut către spitalele măşti neconforme, non/medicale ca fiind FFP-2, de fapt erau măşti pentru zugravi, vândute la spitale cu 29 de lei plus TVA bucata minţind în facturi că este mască FFP2, fără certificat de conformitate. DNA m-a chemat ca martor a doua zi. Şeful Unifarm e complice la mai multe fapte de corupţie şi e autor. În 20 mai am cerut control de la ministerul Sănătăţii la Unifarm. Cine l-a ţinut în funcţie pe acest domn?”, a spus Ungureanu, citat de news.ro.
 
El a menţionat că, atunci când un om este numit politic şi menţinut politic în funcţie, consecinţele sunt la nivelul banului public. 
 
Ungureanu i-a transmis lui Nelu Tătaru că va rămâne în istorie ca ministrul s-a expus în contextul pandemiei pentru a da un sentiment de siguranţă doctorilor. 
 
“Domnule ministru, veţi rămâne în istorie ca acel medic care s-a expus în contextul pandemiei pentru a da un sentiment de siguranţă doctorilor care nu sunt infractori aşa cum încearcă să se spună. Că nu aţi avut puterea pe care o manifestaţi acum, aţi scăpat de Georgeta Bumbac, de Angheloiu, de Iulia Costin, de personaje care au blocat sistemul, care au blocat rapoarte, care au făcut acte de corupţie, care au protejat în mai multe guverne manageri corupţi. Da, aţi făcut un lucru bun. Dar nu vă opriţi aici. Nu este normal să blocăm concursurile doar pentru managerii pe care îi protejează partidul”, a mai explicat deputatul USR.
 
Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului. O tranşă de un milion de măşti nu a fost conformă, creând un prejudiciu de 2,3 milioane de lei pentru Unifarm. Totodată, procurorii susţin că Eugen Adrian Ionel a dobândit nelegal calitatea de director general al Unifarm, în 2016.
Articolul precedent100% TU DECIZI! Dumitru Buzatu, baronul PSD din cel mai sărac județ al țării, care s-a transformat în moșier
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 8. Rebranding de Dâmbovița