Deputatul USR de Buzău Emanuel Ungureanu anunţă că a fost vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul care a fost oprit de la utilizare iniţial în Italia si apoi în România.

Într o postare pe contul său de Facebook, parlamentarul de la USR anunţă că este ”bine” după ce a primit o doză de vaccin AstraZeneca din lotul ABV2856 şi a îndemnat populaţia să nu intre în panică.

“Să nu ne panicăm! După isteria declanşată de anunţul care face referire la un aşa-zis lot periculos de vaccinuri AstraZeneca compromise, cu numărul ABV2856, ţin să vă anunţ că m-am vaccinat şi eu cu o doză din acelaşi lot şi sunt foarte bine”. a afirmat el, prezentând şi adeverinţa de vaccinare care îi confirmă afirmaţiile.

Totodată, Ungureanu a scris că este nerăbdător să primească a doua doză de vaccin atunci când va veni momentul.

“Aştept cu nerăbdare să mă vaccinez şi cu a doua doză. Înţeleg precauţiile de la nivel european, dar, să nu exagerăm. Sănătate!” a mai scris parlamentarul.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţatjoi seară că peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare în Italia au fost folosite deja în România, fiind rămase peste 4.200 de doze.

“Ca măsură de extremă precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului”, arată CNCAV.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că decizia a fost luată din precauţie.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPremierul Cîțu anunță o revoluție în Parlament: ”Imunitatea penală trebuie să o eliminăm”
Articolul următorCulisele statului paralel, vineri, ora 18: Secretele privatizării tutunului românesc