Solidaritatea este una dintre valorile de bază ale Uniunii Europene, iar după luni grele de pandemie avem nevoie mai mult decât oricând de încredere în instituţiile statului, în România şi în Europa, a afirmat, duminică, ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

“Este al doilea an când sărbătorim Ziua Europei la distanţă unii de alţii, dar cu speranţa că împreună vom depăşi şi această criză. Pentru că solidaritatea este una dintre valorile de bază ale Uniunii Europene, alături de respectul pentru demnitatea umană, libertate, democraţie, egalitate, stat de drept şi respectarea drepturilor omului”, a transmis Stelian Ion pe pagina sa de Facebook, cu ocazia Zilei Europei.

El a adăugat că în aceste momente este nevoie de încredere în instituţiile statului, în România şi în Europa.

“După luni grele de luptă cu pandemia, avem nevoie mai mult decât oricând şi de încredere. Încredere în instituţiile statului, în România şi în Europa. Încredere că, prin vaccinare şi eforturi comune, vom putea reveni la normalitate cât mai curând. Doar împreună suntem mai puternici. În interiorul graniţelor ţării şi ale Europei. Europa viitorului trebuie să fie a cetăţenilor, iar viitorul Europei este responsabilitatea noastră, a tuturor”, spune ministrul Justiţiei.

Stelian Ion afirmă, totodată, că Uniunea Europeană este o demonstraţie a maturizării Europei, o promisiune a păcii şi a dezvoltării, o promisiune pe care trebuie să o ţinem pentru generaţiile următoare.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentBeatrice Mahler: „Lumea a înțeles că vaccinarea este o soluție. Mă bucur că bucureștenii sunt la Sala Palatului și așteaptă să se vaccineze”
Articolul următorMinistrul Sănătății, Ioana Mihăilă: ”Depolitizarea este un pas pentru a creşte eficienţa managementului”