Candidatul principalelor partide de dreapta pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, o acuză pe candidata PSD, Gabriela Firea, de faptul că se pregăteşte să distribuie în şcoli, prin intermediul unor funcţionari publici, măşti de protecţie care poartă însemnele electorale ale candidatului PSD. Dan spune că Firea încalcă astfel trei legi, el catalogând acest gest drept “josnicie politică”.

“Candidatul PSD la Primăria Capitalei, primarul în funcţie Gabriela Firea a atins în urmă cu câteva ore un nou nivel al josniciei politice. Pentru că este o josnicie politică să foloseşti o criză medicală, este o josnicie politică să foloseşti vulnerabilitatea unor persoane pentru a-ţi face pe asta campanie electorală”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă, joi seară. 
 
El a susţinut că a văzut cutii cu măşti inscripţionate cu însemnele electorale ale candidatului PSD, măşti despre care Nicuşor Dan a spus că “urmează să fie distribuite de funcţionari publici în şcoli”.
 
”Din punct de vedere moral este josnicie, din punct de vedere legal sunt cel puţin trei legi care sunt încălcate”, a adăugat Nicuşor Dan.
 
El a exemplificat, în acest context, legea care interzice oferirea de foloase materiale în campania electorală, actul normativ care interzice campania electorală în şcoli şi legea care pedepseşte folosirea funcţiei publice pentru utilizarea funcţionarilor publici în campaniile electorale. 
 
“Există o necesitate pentru măşti în şcoală şi este de competenţa autorităţilor locale să ofere aceste măşti. De aceea primăriile din Bucureşti trebuie să ofere măşti copiilor care nu îşi permit să vină cu masca de acasă, dar această chestiune trebuie făcută în mod instituţional”, a mai spus candidatul PNL, USR şi PLUS la Primăria Capitalei.
Articolul precedentNicușor Dan vrea trei dezbateri electorale cu Gabriela Firea în ultima săptămână de campanie
Articolul următorNicușor Dan: Firea nu e în stare să dea apă caldă, a înrăutăţit traficul, a dus RADET-ul în faliment și a înrăutăţit poluarea