Candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, atrage atenția asupra unei probleme grave cu care se confruntă Bucureștiul, și anume sistemul de termoficare. Asta după ce peste 250 de blocuri și imobile din Sectoarele 2, 4 și 5 au avut sistată apa caldă din cauza unor avarii la rețeaua primară.

“O nouă avarie în sistemul de termoficare al Capitalei a condus la oprirea apei calde pentru mai bine de 200 – 250 de blocuri, asta însemnând câteva zeci de mii de persoane, condamnate să sufere din cauza lipsei de igienă personală.

Acesta este rezultatul lipsei de investiții, rezultatul incapacității primarului Firea, care a promis încă de acum patru ani că va rezolva problemele RADET, problemele de apă caldă și încălzire ale orașului, dar nu a făcut nimic pentru asta, preferând să cheltuie banii Bucureștiului pe propria publicitate, în timp ce banii europeni care erau disponibil încă mai așteaptă să fie cheltuiți”, scrie Nicușor Dan pe Facebook.

Potrivit acestuia, în acest moment, numărul bucureștenilor care s-au confruntat și se confruntă, doar în această vară, cu lipsa apei calde “este atât de mare, încât se apropie, cel mai probabil, de numărul locuitorilor dintr-un sector întreg.”

La nici un an de la preluarea activității RADET, compania municipală Termoenergetica a adunat datorii de peste 400 milioane de lei la ELCEN, producătorul de energie termică.

Reamintim că RADET a intrat în insolvență apoi în faliment după ce a acumulat datorii de 3,7 miliarde lei la ELCEN.

Articolul precedentLider USR: PSD vrea să le dea infractorilor dreptul să dețină arme letale
Articolul următorBogdan Muzgoci, înainte de EPISODUL 3 din dezvăluirile procurorului Mircea Negulescu: „O să fie unul din momente în care Vlad Cosma va atinge un nivel de stres maxim”