Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că, momentan, sistemul sanitar face faţă îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, însă a subliniat că “ne apropiem periculos de mult de limita superioară a sistemului de ATI”, informează Agerpres.

“Chiar astăzi am avut o discuţie pe această temă. Momentan, sistemul face faţă şi pentru a preveni o suprasolicitare a sistemului au fost achiziţionate, de exemplu, acele tiruri care pot fi transformate în ATI-uri şi vor fi puse la dispoziţia spitalelor unde locurile sunt prea puţine. Deja, înţeleg că ne apropiem periculos de mult de limita superioară a sistemului de ATI şi trebuie să avem foarte mare grijă. Până acum spitalele şi-au făcut treaba, medicii îşi fac treaba, dar cei care trebuie să-şi facă cel mai bine treaba sunt oamenii simplii care trebuie să se protejeze pe ei şi să-i protejeze şi pe ceilalţi”, a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Şeful statului a vizitat, miercuri, Institutul Cantacuzino.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis, după explozia cazurilor Covid: Suntem într-o situație foarte complicată. E greu de imaginat cum va arăta o nouă fază de relaxare
Articolul următorPreședinte Autorității Electorale Permanente: ”Dacă revine starea de urgenţă, alegerile locale vor fi suspendate”