Direcția de Administrare și Infrastructură Sportivă din cadrul Primăriei Brașov va rămâne fără director. Printr-o dispozției de primar, contractul de muncă al directorului Emilian Cernica a fost desfăcut unilateral. Acesta va rămâne șef la DAIS până pe 19 aprilie, dată la care se va pune în aplicare decizia de încetare disciplinară a contractului de muncă. Primarul Allen Coliban a anunțat de ce a luat decizia de a-l da afară pe Emilian Cernica și ce-i reproșează acestuia. 

Omiterea asigurării respectării legii și exercitării controlului cu privire la îndeplinirea sarcinilor de serviciu de către subordonați. Lipsă de profesionalism și etică cu ocazia organizării și desfășurării celei de-a doua licitații pentru achiziția unui chiller (n.r. – aparat de răcit apa pentru Patinoarul Olimpic). Urmărirea dezavantajării unei oferte prin modificarea documentației de atribuire. După cunoașterea ofertelor din prima procedură. Deficiență managerială și încălcarea obligațiilor față de angajator. Încălcarea asigurării bunei gestiuni, a secretului profesional. Încălcarea obligației de coordonare și control a îndeplinirii sarcinilor în instituției în vederea atingerii scopului organizațional – Allen Coliban, primarul Brașovului.

Emilian Cernica este în concediu medical, astfel că, portivit legii, nicio dispoziție de primar nu poate fi pusă în aplicare acum. După revenirea acestuia la muncă, până la numirea prin concurs, a unui nou director, interimatul va fi asigurat de o persoană aprobată de Consiliul Local. Emilian Cernica a declarat pentru Radio România Brașov FM că este nevinovat și că își pregătește apărarea în instanță. Nu a dorit să facă, însă, niciun alt comentariu pe marginea acestui subiect.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentVești proaste de la FMI: Prognoză de încetinire a economiei românești și o inflație de peste 10% în acest an
Articolul următorPrimarul Dominic Fritz: ”Ce au în comun AUR, Antena 3, PNL, PSD şi prefectul PSD de Timiş? Toţi m-au atacat în ultimele zile pentru o ştire falsă”