Ramona Marincaș, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Județean de Urgență Zalău, este, începând de luni, 15 martie, noul consilier al secretarului de stat Andreea Moldovan, din cadrul Ministerului Sănătății. Ea va activa în Ministerul Sănătății, în această nouă funcție, pentru următoarele 3 luni. 

 

Anunțul a fost făcut de conducerea Spitalului Județean de Urgență Zalău, pe pagina oficială de Facebook. 

“Spitalul Județean de Urgență Zalău vă anunță că doamna Ramona Marincaș, directorul de îngrijiri medicale al unității noastre este, începând de azi, 15 martie 2021, noul consilier al secretarului de stat Andreea Moldovan, din cadrul Ministerului Sănătății.
Doamna director de îngrijiri a plecat la Ministerul Sănătății pentru trei luni, suspendându-și temporar activitatea la Spitalul Județean de Urgență Zalău, fiind implicată în schimbarea Ordinului Ministrului Sănătății nr. 961 privind curățenia, dezinfecția și sterilizarea în unitățile sanitare publice și private.
Dorim să aducem mulțumiri deosebite pentru tot efortul pe care l-a depus în cadrul instituției noastre, prin contribuția sa, la Spitalul Județean de Urgență Zalău fiind implementate numeroase proiecte legate de prevenirea şi controlul infecţiilor nosocomiale. Apreciem și suntem recunoscători pentru toată implicarea avută în activitatea din cadrul unității noastre, în calitate de director de îngrijiri, de asistent medical, dar și de OM caracterizat mereu prin empatie, profesionalism, modestie și bunătate. Îi dorim mult succes în noul proiect și avem toată încrederea că va aduce un plus considerabil echipei din Ministerul Sănătății”, au scris reprezentanții instituției spitalicești din Zalău.
 
Ramona Marincaș este asistent medical licențiat, cu o carieră de peste 30 de ani în domeniul medical, ea remarcându-se prin implicarea într-o serie de proiecte în domeniul prevenirii şi controlului infecţiilor nosocomiale, dar şi pentru confortul şi siguranţa pacientului. Ea a fost declarată, în repetate rânduri, ”Practicianul Anului” de către Infection Prevention Society, asociația de prevenire a infecţiilor din Marea Britanie.

“Avem toată convingerea că o dată cu reluarea funcției, după cele 3 luni, doamna Ramona Marincaș va continua proiectele și activitatea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, cu aceeași implicare deosebită”, au mai adăugat reprezentanții unității medicale zălăuane.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 172. S-a dus vremea șaormei! Pandemia a schimbat preferințele culinare ale românilor
Articolul următorDan Motreanu: “Am votat pentru eliminarea barierelor tehnice și naționale din calea comerțului cu produse pentru construcții și asigurarea liberei circulații a acestora pe piața internă UE”