Este scandal uriaș în cel mai bogat sector al Capitalei! Primarul Clotilde Armand a declarat război patronilor restaurantelor și teraselor de lux din Herăstrău și a venit cu un ultimatum după ultimele controale efectuate de către poliția locală. Construcțiile trebuie demolate pâine mâine pentru că, susțin oficialii, au fost ridicate ilegal pe domeniul public.

Patronii teraselor de fițe din Herăstrău mai au la dispoziție doar 24 de ore pentru a-și demola construcțiile ilegale făcute pe maulul lacului, potrivit autorităților.  

Acest ultimatum vine în urma controalelor făcute de poliția locală, iar printre cele 7 terase vizate se află și Taverna Racilor. Asta pentru că patronii acestor locații au ridicat construcțiile fără autorizații, apoi le-au extins pe spațiul verde, dar și pe pontoanele lacului, care sunt în custodia Municipiuui București. 

La unul dintre aceste restaurante, în urmă cu un an au fost găsite nereguli grave de către ANPC, iar localul a fost amendat cu 140.000 de lei și a fost închis timp de 6 luni. În plus, acesta nu deținea nici autorizație din partea Primăriei Sectorului 1, însă acesta a fost redeschis la scurt timp. 

Dacă patronii acestor localuri nu își vor demola construcțiile în termenul oferit de autorități, acestea vor fi desființate pe cale administrativă, în baza dispozițiilor primarului general, anunță Clotilde Armand, primarul Sectorului 1. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCătălin Drulă: ”A existat, înainte de mandatul lui Nicuşor Dan, o singură perioadă în care Bucureştiul a mers într-o direcţie bună – când era Traian Băsescu primar”
Articolul următorO nouă taxă pe pensiile românilor, în 2024. Ce categorie de seniori va afectată