Uniunea Salvaţi România acuză coaliţia de guvernare de stabilirea unui “nou record negativ”, susţinând că proiecte rutiere de aproape 900 km au fost reziliate sau anulate în ultimul an.

Potrivit unui comunicat de presă al USR transmis miercuri AGERPRES, “după ce a stabilit recorduri negative în ceea ce priveşte inflaţia şi sinecurile create pe bandă rulantă, Coaliţia sărăciei îşi mai trece unul în ‘palmares’ : 15 proiecte rutiere au fost reziliate sau anulate în ultimul an”.

“Însumat, aproape 900 km de drumuri de care românii nu beneficiază din cauza incompetenţei actualului ministru al Transporturilor şi a indiferenţei celor care îl ţin în funcţie. Între timp, România continuă să fie pe primul loc în UE la decesele produse în accidente rutiere”, transmite USR.

“Este un record negru greu de egalat de licitaţii anulate sau contracte reziliate pentru proiecte lungi de aproape 900 km. Cu mici excepţii, aceste proiecte sunt în continuare blocate şi extrem de întârziate, cu premise pesimiste în noul an în lipsa unei implicări profesioniste din partea decidenţilor de la Ministerul Transporturilor şi Compania de Drumuri. Sorin Grindeanu nu e în stare să facă progrese pe proiectele lăsate pe tavă de Cătălin Drulă în 2021. Ba dimpotrivă, pe multe dintre ele a făcut paşi înapoi cu aceste rezilieri şi licitaţii anulate”, a declarat Horaţiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Conform USR, pe lista proiectelor rutiere reziliate sau anulate în ultimul an se află Autostrada A3 Transilvania – tronsoanele Poarta Sălajului – Zalău – Nuşfalău, Suplacu de Barcău – Chiribiş, Chiribiş – Biharia; Autostrada A1 Lugoj – Deva – tronsonul 2 Marginea – Holdea; drumul expres Craiova – Piteşti – tronsonul 1 Craiova – Balş; drumul de mare viteză Craiova – Lugoj; Autostrada Braşov – Bacău; drumul expres Piteşti – Mioveni; drumul expres Vatra Dornei – Suceava; Centura Bucureşti – sectorul DN2 – A2; Centura Timişoara Sud; Centura Piteşti Vest; modernizarea DN71 Târgovişte – Sinaia; modernizarea DN67B Scoarţa – Piteşti, precum şi realizarea unui drum de legătură de la uzina Ford la drumul expres Craiova – Piteşti. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentUSR: “Din totalul de 55 de jaloane şi ţinte pe care România le avea de îndeplinit până la finalul anului 2022, 20 sunt în întârziere şi două sunt blocate”
Articolul următorBNR, anunțul momentului pentru românii cu rate! Isărescu: „Băncile nu pot da credite dacă nu au profitabilitate”