USR îi solicită din nou ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să retragă de urgență Legile Educației. “Nici profesorii, nici copiii nu sunt în centrul acestor inițiative. Iar asta consfințește definitiv eșecul proiectului România Educată”, afirmă liderul USR, Cătălin Drulă.

„USR îi solicită din nou ministrului antieducație, Sorin Cîmpeanu, să retragă de urgență cele două propuneri de modificare a legilor Educației, care au fost făcute cu singurul scop de a-l proteja pe premierul plagiator Nicolae Ciucă și de a amplifica și mai tare politizarea Educației și controlul politic central asupra acesteia. USR nu poate accepta ca viitorul copiilor în această țară să fie amanetat din cauza unui ministru al cărui singur scop, de-a lungul anilor, a fost să scape premierii plagiatori de răspunderea pentru furtul intelectual comis și să bulverseze sistemul educațional prin modificări nocive care întorc România în trecut și nicidecum nu o transformă într-o ”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform USR, un ministru al Educației pentru care toaletele în curți „nu au legătură” cu calitatea educației „nu doar că nu are ce căuta în fruntea unui asemenea minister, dar nu este în măsură să propună proiecte care să răspundă, cu adevărat, nevoilor de modernizare a sistemului educațional al României”.

„Noile legi ale Educației par făcute pentru a consolida puterea unor grupuri de interese ilegitime. Și pentru a-i scăpa pe plagiatori de consecințe. Nici profesorii, nici copiii nu sunt în centrul acestor inițiative. Iar asta consfințește definitiv eșecul proiectului România Educată. Vom lupta în Parlament pentru a opri prevederile nocive ale acestor legi”, a declarat președintele USR Cătălin Drulă.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCamera Deputaților dezbate marți moțiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei
Articolul următorDeputatul USR Stelian Ion despre legile Justiției: Ar fi un regres foarte mare să ne întoarcem la perioada 2017