Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susține că a văzut destule locuri în Capitală unde nu sunt respectate regulile de protecţie împotriva noului coronavirus. Acesta a declarat, vineri, că ar prefera aplicarea unor sancţiuni mai dure şi ca aceste locuri să fie închise temporar, înainte de a fi închise şcolile.

Întrebat dacă se impun noi restricţii, având în vedere că numărul de cazuri de COVID-19 creşte, Voiculescu a spus: “Cred că trebuie să fim precauţi şi am avut astăzi o discuţie din nou cu domnul ministru Bode – personal, mergând prin oraş, atunci când pot să fac lucrul ăsta, am observat că sunt destule locuri aici, în Capitală, unde nu sunt respectate regulile”.

“Aş prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se respectă regulile, înainte să închidem şcolile. Aş prefera să fie respectate regulile. Aş prefera sancţiuni mai dure, aceasta este preferinţa mea ca ministru al Sănătăţii şi preferinţa mea ca cetăţean”, a afirmat Voiculescu la Parlament. potrivit Agerpres.

El a explicat că este vorba în special despre locurile unde se ţin petreceri. “La petreceri ar trebuie să fie respectate regulile”, a adăugat Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că nu poate exclude un al treilea val al pandemiei.

“Pe de o parte, noi nu suntem Ministerul COVID-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi COVID, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală. Revizuim acum, împreună cu toate DSP-urile din ţară şi cu toate spitalele, aceste fluxuri în aşa fel încât spitalele să poate să ajute atât pacienţi cu COVID-19, cât şi pacienţi cu alte suferinţe. Dar, până una alta, nu putem exclude un alt treilea val. Asta înseamnă că păstrăm capacităţi care acum sunt libere în spitale tocmai pentru a avea posibilitatea să îngrijim pacienţi dacă va fi nevoie, sperăm să nu fie nevoie, dar nu putem exclude”, a adăugat Voiculescu.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMinistrul Tanczos Barna: România are nevoie de o Strategie Forestieră cu obiective clare privind conservarea pădurilor și a biodiversității
Articolul următorAlegeri în filiala locală U.S.R. Constanța