Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că nimeni din Ministerul Sănătăţii nu a văzut raportul oficial al incendiului de la Spitalul Judeţean Neamţ, produs pe 14 noiembrie 2020, nici măcar o variantă intermediară a acestuia.

„Au fost mai multe rapoarte. Raportul pe care eu o să-l văd abia mâine şi care e extrem de important, este raportul cu privire la incidentul de la Piatra Neamţ. Deci, până în acest moment, Ministerul Sănătăţii nu a văzut, nimeni din Ministerul Sănătăţii nu a văzut nicio versiune, măcar o versiune intermediară a raportului de după Piatra Neamţ. Noi nu ştim în mod oficial. Eu nu ştiu să fi văzut nici dumnealui (fostul ministru Nelu Tătaru – n.r.) şi eu nu am văzut şi, din discuţiile pe care le-am avut cu DSU, mâine avem o primă versiune a raportului de după Piatra Neamţ, aşa încât să vedem de unde a pornit incendiul de acolo. Şi asta e foarte important, nu doar prin prisma găsirii responsabililor şi a responsabilităţilor, ci din prisma învăţării dintr-o greşeală trecută care ar trebui să ne ducă către măsuri concrete pentru a evita aşa ceva în viitor. La acest raport m-am referit când am zis de ziua de marţi. În afară de acesta mai sunt şi alte rapoarte în interiorul instituţiilor publice”, a declarat luni, la B 1 TV, Vlad Voiculescu.

Predecesorul lui Vlad Voiculescu, Nelu Tătaru, a afirmat luni contrariul: „După tragedia de la Piatra Neamţ, la nivelul Guvernului, s-a decis o serie de controale – care au fost coroborate între Ministerul Sănătăţii, Inspecţia sanitară de stat şi inspecţiile sanitare din DSP-uri, precum şi IGSU şi ISCIR – la toate secţiile de terapie intensivă, nu neapărat din spitalele COVID, ci şi din celelalte spitale, pentru a vedea realitatea, dotarea fiecărei secţii şi necesarul şi conformarea. În acest sens, s-a făcut un raport, care a apărut chiar pe 23 decembrie. După cum ştiţi, o ordonanţă de urgenţă a fost în primă lectură, care stipula că se pot accesa fonduri europene pentru a reface aceste instalaţii. Din informaţiile mele, că şi astăzi m-am informat, această ordonanţă de urgenţă se află în continuare pe masa iniţiatorilor – Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Fondurilor Europene – pentru avizare”, a spus Nelu Tătaru.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDeputatul Emanuel Ungureanu către PSD: “Cât de neruşinaţi să fiţi voi să veniţi astăzi să ne daţi lecţii despre sănătate?!”
Articolul următorPartidele din Coalitie si-au impartit prefectii. Ce judete revin USR PLUS