Gruparea PLUS a câștigat net confruntarea cu useriștii în organizația municipală Buzău. Președenția filialei Buzău și celelalte funcții importante din organizație au fost câștigate, după vot, de facțiunea celor de la PLUS, care s-a dezvoltat rapid după numirea lui Silviu Iordache în funcția de prefect al județului.

Alina Denisa Coban a fost aleasă președintă a organizației municipale Buzău, în timp ce prim-vicepreședinte a fost ales Octavian Dașu. Potrivit unei postări pe contul de Facebook al lui Răzvan Moraru, copreședinte interimar din partea PLUS al organizației județene Buzău, dar și candidat înscris în cursa pentru președinția filialei județene a partidului rezultat în urma fuziunii dintre USR și PLUS, componența Biroului Municipal Buzău este următoarea: Costel Caragea, Florin Drăgulin și Cosmin Irimia, vicepreședinți, iar Irina Gărjobu, Florinel Ion, Cătălin Citrea, Liviu Bănică, Marius Ioniță, Florin Stanciu, Ciprian Nicolae și Marian Gheorghiță, membri.

Laurențiu Belizan (USR), fost președinte interimar la municipiu al USR Buzău, nu a prins o funcție de conducere, iar fostul USR are doar trei membri în Birou, adică Florin Stanciu, Ciprian Nicolae și Marian Gheorghiță, restul fiind de la PLUS.

Președintele comisiei de arbitraj a fost ales Ciprian Roșu, iar cenzor Cristina Uzum. 

Sâmbătă, 26 iunie 2021, va avea loc conferința de alegeri la nivel județean.

Sursa: Realitatea de Buzau