Deputatul USR PLUS Cosette Chichirău cere demisia lui Costel Alexe și Mihai Chirica din funcțiile publice și retragerea sprijinului politic din partea PNL. Totodată, Chichirău este văzută drept “singurul lider legitim din Iași” de către deputatul Iulian Bulai, care solicită alegeri locale parțiale în Iași. 

Cosette Chichirău susține într-un mesaj pe Facebook că nu este suficientă autosuspendarea lui Chirica și Alexe din funcțiile de partid și că este necesară demisia lor din funcțiile publice de primar și, respectiv, de președinte de consiliu județean.

“Domnule Orban, dragi colegi liberali, nu mai aveți timp de gândit. Au trecut luni de zile de când cei doi sunt inculpați. Scuza subțire a aducerii dlui Chirica în PNL a fost să aveți guvernare locală și centrală de aceeași culoare, ca să meargă proiectele Iașului brici! Vi se pare că merge ceva în Iași? Vi se pare că cei doi inculpați au trimis vreun proiect mare al Iașului către guvern? Ieșenii nu mai au timp de pierdut aștepând după doi inculpați și după un partid care îi protejează. Retrageți sprijinul politic inculpaților și haideți să lăsăm Iașul să respire și să se dezvolte”, susține Chichirău, care a pierdut Primăria Iași în fața lui Mihai Chirica la alegerile din 2020.

Și deputatul USR PLUS Iulian Bulai cere demisia lui Mihai Chirica, după ce acesta a fost pus sub inculpare de DIICOT și susține că “singurul lider legitim din Iași” este Cosette Chichirău.

“Chirica trebuie să facă un pas în spate acum, pentru binele Iașului și al Moldovei. Atunci când folosești mai mult timp în tribunale, sau pe la audieri cu procurorii decât lucrând pentru cetățeni, trebuie să înțelegi că e timpul să pleci”, susține Bulai într-o postare pe Facebook.

El adaugă că PNL trebuie să se delimiteze de primarul din Iași “care îi discreditează”. 

Totodată, Bulai susține că la Iași trebuie organizate alegeri parțiale.

“Cosette Chichirău este singurul lider legitim din Iași care trebuie să conducă al doilea cel mai mare oraș din România. (…) Trebuie organizate rapid alegeri parțiale la Iași. Cosette și echipa USRPLUS vor guverna orașul cu respect pentru cetățeni și față de banul public! Mafia trebuie stârpită!”, scrie Bulai.

Articolul precedentOFICIAL: Costel Alexe a devenit inculpat – Nu are voie să plece din ţară sau să ia legătura cu anumite persoane
Articolul următorUngureanu: ”Îl anunț public pe domnul Tătaru că știu inclusiv cât mai este șpaga pentru o operație de apendicită la Spitalul din Huși, unde operează domnia sa”