Liderul USR PLUS Dacian Cioloș, propunerea pentru premier în cadrul negocierilor cu UDMR și PNL, a reacționat rapid la decizia lui Dan Barna de-al propune pe deputatul Cătălin Drulă pentru funcția de șef al Camerei Deputaților.

Cioloș comentează decizia într-o postare mai lungă, în care vorbește și despre lupta pentru funcții din timpul negocierilor.

“Atenția a fost foarte mult focalizată în media, în aceste zile, pe partea de negocieri de funcții și mai puțin spre deloc pe partea de guvernare.

Evident că funcțiile și mai ales oamenii care le vor ocupa sunt importante.

Dar la noi guvernările au fost de foarte multe ori forme fără fond, cochilii aproape goale sau umplute mai degrabă cu interese de grup decât cu o viziune despre ceea ce trebuie să se schimbe în bine prin reforme care să nu „taie” prostește, ci să reducă risipa, să dea perspective celor care vor să muncească pe bune, nu să fure sau să se pună pe căpătuială.

(…)

USR PLUS a cerut de la început ca aceste negocieri să se facă cu angajamente serioase pentru a așeza coaliția în postura de a putea guverna credibil patru ani. România a trecut în ultimii 30 de ani prin destrămări de coaliții cauzate de trădări sau traseism, care au denaturat voința cetățenilor la vot și acest lucru nu mai trebuie să se repete. Acum facem altfel. Punem pe primul plan guvernarea și reformele, nu oamenii care cer funcții pentru ei și găștile lor politice.

Anunțul făcut de către Dan Barna astăzi arată că noi suntem gata să oferim soluții, nu să ne cramponăm de functii”, scrie Cioloș pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPropunerea USR PLUS pentru deblocarea negocierilor. Barna: Liderii PNL, USR si UDMR sa devina vicepremieri
Articolul următorUSR acuză PSD că ”blochează, din nou, eliminarea pensiilor speciale ale primarilor”