Fost vicepremier Dan Barna acuză marți coaliția de guvernare pentru suprataxarea contractelor part-time, fostul lider USR fiind de părere că măsura nu va face decât să crească munca la negru.

„Guvernul socialist cu epoleți PSD-PNL-UDMR, antonim cu transparența și predictibilitatea, a modificat din nou, de pe o zi pe alta, din pix, Codul fiscal, pentru a introduce noi taxe. Adică pentru a-i sărăci și mai tare pe români, că doar nu era suficientă inflația de peste 15% sau faptul că am ajuns să ne împrumutăm la cel mai mare cost din UE, de aproape 9%.

Și în cine să lovească coaliția sărăcirii dacă nu în cei care susțin toate cheltuielile aberante pe care le tot fac, adică mediul privat. Micii întreprinzători, cei din domeniul HoReCa și inclusiv cei care au contracte part-time, care vor trebui să plătească la stat cât plătește un angajat cu normă întreagă. Pe scurt: muncești două ore, PSD-PNL-UDMR te taxează cât pentru opt ore”, a scris Barna pe Facebook.

„Această suprataxare aberantă a românilor cu contracte part-time, cu care PNL nu era de acord acum patru ani, dar „a uitat” între timp, nu va face decât să alimenteze și mai mult economia neagră, adică va crește evaziunea fiscală, fix ceea ce ar trebui să combatem. Deci așa vrea „cel mai stabil, solid și performant guvern din ultimii ani” să țină în frâu criza economică: să pună jugul fiscal celor care și așa sunt îngenuncheați de explozia prețurilor, totul pentru a face rost de bani pentru pensiile speciale și pentru a acoperi miile de sinecuri create pentru pile și odrasle de partid”, a continuat acesta.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPUTIN a decis ce se întâmplă cu exportul de cereale prin Marea Neagră, după invadarea Ucrainei – Ce i-a spus lui Erdogan
Articolul următorIonuț Moșteanu despre ministrul Câciu: Ar trebui zburat imediat din funcţie. Nu poţi să spui despre oamenii care ţin în spate economia că sunt „antreprenori babuini”