Președintele USR, Dan Barna, a precizat, după discuțiile cu Ludovic Orban și Kelemen Hunor, că între cele trei partide va începe o negociere aprofundată sâmbătă, iar ulterior se va merge la Cotroceni cu o formulă cristalizată.

”Discuțiile pentru formarea coaliției de guvernare au început. În această dimineață am participat alături de colegul meu Dragoș Tudorache la o primă discuție cu președinții PNL și UDMR, Ludovic Orban și Kelemen Hunor. La prima parte a întâlnirii a participat și presedintele Klaus Iohannis.

Începând de sâmbătă vom avea discuții aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL și UDMR pornind cu prioritățile programului de guvernare al viitorului cabinet si continuând cu structura guvernului și structura majorității parlamentare.

Nu s-a discutat despre poziții sau nominalizări de miniștri, fiind discutate doar alternative posibile de calendar pentru finalizarea procesului ce demarează sâmbătă.

Am discutate de asemenea necesitatea respectării ponderilor de reprezentare rezultate în urma votului de duminică și a principiilor de colaborare loială și corectă.

Ne dorim ca aceste discuții să se finalizeze cât mai repede cu un acord și după învestirea noului parlament să avem și noul guvern. În același timp suntem hotărâți să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul și structura guvernului și a viitorului parlament.”, a explicat Dan Barna.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentKelemen Hunor: Sâmbătă vom iniţia discuţiile oficiale – PNL, USR-PLUS şi UDMR – în vederea formării unei majorităţi parlamentare şi a guvernării comune
Articolul următorVIDEO-Premierul Nicolae Ciucă: ”Vom prelungi starea de alertă în următoarea ședință de Guvern”