Alianța USR PLUS Cluj și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Duminică, 11 octombrie 2020 au avut loc alegerile interne pentru desemnarea candidaților USR PLUS pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Votul s-a desfășurat online, într-un sistem asemănător votului aplicat la Eurovision. Scrutinul a fost precedat de mai multe runde de dezbateri. În prealabil, candidații din partea PLUS au participat la o selecție și vot intern.
 
Săptămâna care s-a încheiat, în cadrul Alianţei USR PLUS Cluj au avut loc dezbateri publice între candidaţii pentru alegerile parlamentare. Candidații pe listele pentru Senat sau Camera Deputaţilor, au apelat la susţinerea colegilor lor, prezentându-şi programele cu care vor merge în forul legislativ al ţării.
 
De asemenea, s-au organizat două dezbateri în care candidații au răspuns întrebărilor membrilor, într-un format transparent şi asumat, care dă tonul politicii altfel.
 
În urma scrutinului clasamentul este următorul:
 
Senat:
 
Cristian Bordei
Goțiu Mihai
Elek Levente
Petrescu Manuela
 
Camera Deputaților:
 
Oana Murariu
Viorel Băltărețu
Radu Molnar
Elena Ciubucă
Alexandrina Nan
Alina Meșter
Ciprian Rigman
Chirilă Radu – Ioan
Cornel Botoroagă
 
“Acest vot dă startul ultimei lupte electorale de anul acesta, care este şi cea mai importantă. Reformarea clasei politice începe cu viitorul Parlament, care va legifera şi va fi esențial pentru componența Guvernului pentru următorii 4 ani. Trebuie să fie 4 ani de construcţie, de performanţă şi demnitate. De aceea, începând de mâine noi vom fi în stradă, la strâns de semnături. Avem convingerea că vă propunem cea mai bună alternativă de pe piaţa politică clujeană.
 
Pentru un Parlament curat, integru şi performant, vă încurajăm să vă alăturaţi valului stârnit de Alianţa USR PLUS! Primul pas constă în semnătura online pentru candidații noștri aici: link semnături”, a transmis USR PLUS Cluj.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentPrimarul ales al Timișoarei iese din autoizolare: al doilea test, tot negativ
Articolul următorAEP anunță că peste 20.000 de români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondenţă